1 Milyon TL devlet destekli konut kredisi taksit hesaplaması! Yıl yıl ödeme planı belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, başlatılan Yeni Evim kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredileri için örnek maliyet hesaplamasını açıkladı. 1 Milyon TL konut kredisi çekenlerin devlet destekli taksitleri kaç TL olacak?
1 Milyon TL devlet destekli konut kredisi taksit hesaplaması! Yıl yıl ödeme planı belli oldu!

Yeni Evim konut kampanyası kapsamında Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank tarafından verilecek olan konut kredilerine dair ayrıntılar belli olmaya başladı. 15 yıl vadeli olarak verilecek olan konut kredisi için aylık faizlerin 0,69’dan başlayacağı bildirildi. Oldukça uygun maliyetle verilecek olan bu konut kredisinin maliyet hesaplaması normal konut kredilerine göre daha farklı yapılacak. Devlet tarafından bu konut kredisini çekecek olan vatandaşlara ilk 3 yıl boyunca taksit desteği de sağlanacak. Bu destekler konut kredisi vadesinin sonuna kadar geri ödenecek .

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ ÖRNEK MALİYET HESAPLAMASI AÇIKLANDI!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yeni konut kredisi kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredilerine dair örnek bir maliyet hesaplamasını açıkladı. Konut kredisi açıklaması yapan Bakan Nureddin Nebati, “Bugün aylık yüzde 1,20 faizle 1 Milyon TL konut kredisi kullandığınızda aylık 13.587 TL taksit ödüyorsunuz. Bu yeni kampanya ve sistemde taksit tutarı daha düşük olacak. Öncelikle 0,69 faizle konut kredisi çekilecek ve bu bir maliyet avantajı sağlayacak. Bununla da kalmıyoruz ilk 3 yıl boyunca vatandaşımızın taksitlerine devlet olarak destek sağlayacağız.” dedi.

DEVLET DESTEĞİ VERİLECEK!

Konut kredisinde devlet desteğini açıklayan Bakan Nureddin Nebati, “15 yıl vadeli 1 Milyon TL konut kredisini vatandaşımız aylık 0,69 faizle kullandığında ilk yıl sadece 4.410 TL taksit ödeyecek. Bunun üzerini devlet karşılayarak vatandaşa destek olunacak. Vatandaşımız ilk yıl sadece 52.922 TL ödeme yapacak.

İkinci yılda 1 Milyon TL’lik konut kredisinin taksiti 5.400 TL olacak. 3. yıla gelindiğinde ise taksit tutarı 6.480 TL’ye çıkacak. Biz bu ilk 3 yılda vatandaşın taksit yükünün büyük kısmını ondan alıyoruz. Vatandaşımız kira öder gibi ev sahibi oluyor.

Konut kredisinin 4. yılına gelindiğinde taksit tutarı 10.315 TL’ye yükselecek. 7. yılın sonuna kadar bu sabit taksit ödenmeye devam edilecek. Son 8 yılda ise konut kredisinin taksiti 12.697 TL’ye yükselecek ve o da sabit olacak. Toplamda 1 Milyon TL’lik konut kredisi için 15 yılda 1 Milyon 909 Bin 570 TL ödeme yapılmış olacak.” dedi.