1 Milyon TL konut kredisi için yeni faizlerle maliyet hesaplamaları!

Konut kredisi çekmek için plan yapanlar kredi maliyetlerini araştırıyorlar. 1 Milyon TL konut kredisinin 10 yıl vadede aylık taksiti hangi bankada kaç tL'dir?
1 Milyon TL konut kredisi için yeni faizlerle maliyet hesaplamaları!

Türkiye'de ev sahibi olmanın tek yolu konut kredisi kullanmaktan geçmeye başladı. Satın alacak bir ev bulanlar bütçe sorununu ancak bankaların sağladıkları konut kredisi ile aşabiliyorlar. Ancak onların da maliyetleri biraz fazla olabiliyor. Bu durumda vatandaşlar kredi faizlerini iyice araştırdıktan sonra harekete geçmeyi uygun buluyorlar. 

0,69 FAİZ SINIRLI SAYIDA KONUT İÇİN GEÇERLİ!

Yeni Evim kampanyası ile vatandaşlara 0,69 faizli konut kredisi imkanı sağlanıyor. Ancak her ev satın alımında bu kredi imkanı kullanılamıyor. Üzerine konut olmamak, belirli bir gelir kriterini karşılamak, sıfır konut satın almak gibi koşullar isteniyor. Ayrıca daha düşük vergi ödemek için konutların rayiç bedellerini çok düşük gösteren müteahhitler de konut kampanyasının önünde engel olabiliyorlar. Bundan dolayı da bankaların standart konut kredileri çok daha fazla ilgi görüyor. 

KAMU BANKALARI AVANTAJLI!

Konut kredisi kullanırken kamu bankaları vatandaşlar için oldukça avantajlı oluyor. Kredi faizleri kamu bankalarında çok daha düşük olarak uygulanıyor. Ancak kamu bankalarından da yüksek tutarlı konut kredileri pek onaylanmıyor. Bu konuda vatandaşlar çözüm bekleseler de henüz kamu bankaları bu yönde bir adım atmış değiller. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından aylık yüzde 1,29 faizle konut kredisi verilebiliyor. 

1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMALARI!

Konut kredisi çekmek isteyenler en çok 1 milyon TL tutarındaki kredilerin maliyet hesaplamasını merak ediyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için maliyetleri banka banka araştırdık. Emlak365 okuyucuları güncel faizlerle yapılan konut kredisi taksit hesaplamalarını bu haberde görebilirler. 

1 Milyon TL tutarındaki konut kredisi dikkate alındığında Halkbank aylık yüzde 1,29, İş Bankası aylık yüzde 1,98, Garanti BBVA aylık yüzde 2,03, Yapı Kredi Bankası aylık yüzde 2,05, ING Bank aylık yüzde 2,19 oranında faiz uyguluyor. 

1 Milyon TL konut kredisi için yeni faizlerle maliyet hesaplamaları!

120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi halinde müşteriler ING Bank'a aylık 23.658 TL, Yapı Kredi Bankası'na 22.468 TL, Garanti BBVA'ya 22.300 TL, İş Bankası'na 21.881 TL, Halkbank'a 16.429 TL kredi taksiti ödüyorlar. Ödemelerde gecikme olmaması halinde bu tutarlar herhangi bir şekilde artmıyor.