10 gün süresi kaldı! Aile Bakanlığı başvuranlara 3.750 TL ödeyecek!

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara yapılan sosyal yardımlara dair araştırmalar hızlandı. Uzun bir süredir uygulanan bu desteği almak isteyenler için süre daralıyor. 1.250 TL aylık yardımı Aile Bakanlığı kimlere veriyor?
10 gün süresi kaldı! Aile Bakanlığı başvuranlara 3.750 TL ödeyecek!

Türkiye'de ailelerin bütçelerine destek sağlamak amacıyla uygulamaya sokulan Aile Destek Programı çok sayıda vatandaşın ekonomik durumuna katkı sağlıyor. Geçim sıkıntısı içerisinde kalan vatandaşlar bu destek ödemeleri ile bazı ihtiyaçlarını karşılayabilme imkanı buluyorlar. Aile Destek Programı ile alakalı detay bilgiler ise kamuoyuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Aile Destek Programı, Aile Bakanlığı'nın süreli bir sosyal yardımıdır. Bu program kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere aylık ödemeler yapılmaktadır. Bu aylık ödemeler ile yüksek enflasyon ortamında ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmamaları amaçlanmaktadır. Aile bütçelerine sağlanan bu katkı ile aileler ekonomik olarak biraz daha iyi bir durumda olabiliyorlar. Ödemeler aylık olarak yapılırken ödeme takvimine Aile Bakanlığı karar vermektedir. 

SÜRE DARALIYOR!

Aile Destek Programı sadece belirli bir süreliğine uygulanan destek programıdır. 12 ay şeklinde planlanan bu sosyal yardım için Mart ayı ödemeleri yapıldı. Bundan sonra ise 3 ay daha ödeme yapılacak. 9 aydır ödenen Aile Destek Yardımı Haziran ayında son ödeme yapılarak tamamlanacak. Ancak bu sosyal yardım programının devam edip etmeyeceği bilinmiyor. 12 aylığına devreye sokulan bu program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uygun görmesi durumunda sürekli hale getirilebilir. 

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Destek Programı kapsamında ailelere aylık 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler yapılıyor. Bu ödemelerin ayın hangi gününde yapılacağına dair standart bir uygulama bulunmuyor. Bütçe durumuna göre ayın hangi günü ödeme yapılacağına Aile Bakanlığı karar veriyor. Nisan, Mayıs ve Haziran ayında bu sosyal yardım programı kapsamında ödemeler yapılacak. 3 ayda vatandaşlara toplamda 3.750 TL nakit ödemesi gerçekleştirilecek. Ödemeler vatandaşların ismine PTT üzerinden yatırılıyor ve kimlik ile PTT şubelerine giden vatandaşlar sosyal yardım ödemelerini alabiliyorlar. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Kalan 3 aylık ödemeyi alabilmek için vatandaşların başvuru yapmaları gerekiyor. Aile Destek Programı kapsamında sosyal yardım desteği alabilmek için Mart ayının sonuna kadar süre var. Mart ayının sonuna kadar başvuru yapmayanlar Nisan ayında bu ödemeleri alamayacaklar. Nisan ayında başvuru yapanlara sadece Mayıs ve Haziran ayında ödeme yapılacak. Bu başvuru işlemleri e-devlet üzerinden yapılabiliyor. Dileyen vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de başvurularını yüz yüze gerçekleştirebilecekler.