120 ay 4 bin TL taksit öderim diyenlere İş Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?

Konut kredisini İş Bankası'ndan kullananlara bankanın sağladığı imkanlar merak ediliyor. İş Bankası'nın konut kredisi aylık faiz oranı yüzde kaç? 4.000 TL taksit ödeyerek İş Bankası'ndan ne kadar konut kredisi çekilebilir?
120 ay 4 bin TL taksit öderim diyenlere İş Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?

Konut fiyatlarındaki yükselişler vatandaşın en önemli gündemi olmaya devam ediyor. Yüksek kira fiyatı ödemek yerine kendi evine taksit ödemek isteyenler ev satın almanın imkanlarını zorluyorlar. Birikimlerini bir araya toplayan vatandaşlar eksik kalan kısmı ise bankalardan çekecekleri konut kredileri ile tamamlıyorlar. Özel bankalar içerisinde en avantajlı konut kredisi kampanyasına sahip olan İş Bankası da ev satın almak isteyen müşterilerini destekliyor. Peki İş Bankası'nın konut kredisi kampanyası hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? 

İŞ BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASININ ÖZELLİKLERİ

Ev sahibi olmak isteyen İş Bankası müşterileri bankaları tarafından destekleniyor. Sağlanan konut finansmanı ile müşterilerin ev satın alma sırasında karşılaştıkları finansman sorunu aşılabiliyor. Bir ev satın almak için eksik kalan tutar İş Bankası'ndan konut kredisi çekilerek tamamlanabiliyor. Bu şekilde müşterinin ev sahibi olması için beklemesine gerek kalmıyor. Bu aynı zamanda ilerleyen dönemlerde müşterileri konut fiyat artışlarından da koruyor. 

İş Bankası müşterilerinin konut kredisi çekmeleri halinde ne kadar faiz ile muhatap olacakları da merak ediliyor. Buna göre müşteriler aylık yüzde 2,05 faiz oranı ile konut kredisi çekebiliyorlar. Bu durum kamu bankalarına göre dezavantaj olarak görülse de diğer özel bankalara kıyasla çok büyük bir avantaj olabiliyor. 

İŞ Bankası'nın konut kredisi ürününde sağladığı vade imkanları da araştırılıyor. Kredilere uygulanabilecek azami vade sürelerini bankalar değil BDDK belirliyor. Buna göre Türkiye'de tüm bankalarda olduğu gibi İş Bankası'nda da müşteriler konut kredilerini en fazla 120 aya kadar vade ile çekebiliyorlar. Bu azami vade süresi ile konut kredisi çekmek kredinin faiz maliyetini arttırmaktadır. Ancak bu şekilde kredi taksitleri daha düşük seviyelere çekilebiliyor. Daha kısa vadelerde çekilen konut kredilerinin faiz maliyeti avantajı bulunmaktadır. Lakin onların da aylık taksit tutarları yüksek oluyor. 

AYDA 4.000 TL TAKSİTLE 120 AY VADELİ KAÇ TL KONUT KREDİSİ ÇEKİLİR?

120 ay 4 bin TL taksit öderim diyenlere İş Bankası ne kadar konut kredisi veriyor?

İş Bankası'ndan konut kredisi çekenler aylık yüzde 2,05 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 120 ay vadeli konut kredisi hesaplamasına göre ayda 4.000 TL taksit ödeyerek İş Bankası'ndan 178 Bin TL konut kredisi çekilebiliyor.