1.300 TL kırtasiye yardımı ödemeleri başlıyor! Kimler, nereden başvuru yapabilir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kala ihtiyaç sahibi ailelere 1.300 TL kırtasiye yardımlarını ulaştırmaya başladı. Kırtasiye yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
1.300 TL kırtasiye yardımı ödemeleri başlıyor! Kimler, nereden başvuru yapabilir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı takvime göre 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında ilk ders zili 12 Eylül tarihinde çalacak. Okulların açılmasına 2 haftadan az bir zaman kaldı ve öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları ve diğer okul masrafları için velilere, başvuru yapılması ve başvuruların onaylanması durumunda karşılıksız 1.300 TL kırtasiye yardımı verilecek.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak ödemeler, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) kapsamında verilecek. Başvuruları onaylanan vatandaşlara PTT araçlığıyla ya da başvuru sırasında bildirilen banka hesap numaraları üzerinden kırtasiye yardımları ödenecek. Kırtasiye yardımı için başvurular nasıl yapılır? İşte detaylar…

NEREDEN BAŞVURU YAPILIR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan kırtasiye yardım ödemelerinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşların, söz konusu ödemeler için başvuruda bulunması gerekiyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemeleri kapsamında yapılan yardımlar için vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek. Bu kapsamda “Sosyal Güvenlik Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” sayfası üzerinden, e-Devlet’ten başvuru yapılabilecek. Yılda yalnızca bir kere verilen bu yardım ödemelerinden, şartları karşılayan vatandaşlar yararlanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

1.300 TL kırtasiye yardımı ödemeleri başlıyor! Kimler, nereden başvuru yapabilir?

Kırtasiye yardım ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların hanesinde kişi başı ortalama aylık gelirin, net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Dar gelirli ve ekonomik olarak zorluk yaşayan ailelere ve maddi durumu iyi olmayan ailelere, Sosyal Yardımlaşma kaydı oluşturulduktan sonra verilen bu ödemelerin yanı sıra, afet ve felaket mağduru olan kişilerin çocukları da bu ödemelerden yararlanabilir. Koruyucu ailelere giden çocuklar için de sağlanan SED ödemeleri, yalnızca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yapılır.

1.300 TL KIRTASİYE YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Kırtasiye yardımı ödemelerinden yararlanmak isteyenlerin başvuruda sunması gereken belgeler şöyle:

  • Öğrencinin velisine ait kimlik kartı,

  • Öğrenciye ait kimlik kartı,

  • Çocuğun hala öğrenci olduğunu gösteren öğrenci belgesi,

  • Velinin işsiz olduğuna dair İŞKUR’dan alınan belge ya da gelir belgesi,

  • Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerinin nüfus kayıt örnekleri,

  • Aile kirada ise kira sözleşmesi,

  • Evin mülkiyeti aile bireylerden birinde ise tapı fotokopisi,

  • Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi,

  • Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi.