131 Bin TL'ye Volkswagen Passat! Devlet satışa çıkardı!

Otomobil satın almak isteyenlere devletin yaptığı bazı ikinci el otomobil satışları fırsat olabiliyor. Ticaret Bakanlığı bu şekilde çok kazançlı çıkılabilecek araç satışları yapılacağını duyurdu.
131 Bin TL'ye Volkswagen Passat! Devlet satışa çıkardı!

Yüksek fiyat sorunundan dolayı otomobil sahibi olmak isteyen ama buna dair bütçesi olmayanlar araç satın alma taleplerini ertelemek zorunda kalıyorlar. Türkiye piyasasında sıfır kilometre otomobillerin bir çoğu vatandaşların alım güçlerinin ötesinde bulunuyor. Bu da ucuz ikinci el otomobillere olan ilgiyi yükseltiyor. Ancak ikinci el araç piyasasında da pek uygun fiyatlı otomobil bulunamıyor. Vatandaşlar da kendilerine sağlanan imkanları değerlendirmek için her yolu deniyorlar. Ticaret Bakanlığı'nın satışını duyurduğu ikinci el otomobiller ucuz araba arayanlar için çok önemli bir kaynak olabiliyor. 

TİCARET BAKANLIĞI HANGİ İKİNCİ EL OTOMOBİLLERİ SATIYOR?

Ticaret Bakanlığı'nın satışa çıkardığı ikinci el otomobiller uzun yıllar devlet hizmetinde kullanarak kullanım ömrünü tamamlamış otomobillerden oluşmuyor. Gümrükte kalan, unutulmuş, sahibi bulunamamış ikinci el otomobilleri Ticaret Bakanlığı satışa sunuyor. Burada hem devlet bir gelir elde ediyor hem de bu otomobillerin saklanmasına dair maliyetler ortadan kaldırılıyor. Ayrıca araçların bekleyerek hurdaya çıkmaları da engellenebiliyor. 

EKSPERTİZ RAPORUNA BAKILABİLİR

İkinci el otomobil satın alırken akılları en çok kurcalayan sorular satın alınacak otomobilin daha önce kaza yapıp yapmadığı, değişen parçasının olup olmadığı, eğer varsa hangi parçalarının değiştiği oluyor. Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil satışında bu soruların cevapları daha teklif verilmeden önce görülebiliyor. Sisteme her otomobilin ekspertiz raporu ekleniyor. Vatandaşlar da bu ekspertiz raporunu inceleyerek satın alınacak araçları en ince ayrıntısına kadar öğrenebiliyorlar. 

ÇEVRİM İÇİ İHALE YAPILIYOR!

Ticaret Bakanlığı'nın ikinci el otomobil satışında çevrim içi ihale sistemi uygulanıyor. Vatandaşlar online olarak ihalelere teklif verebiliyorlar. İşletilen sürenin sonuna gelindiğinde en yüksek teklifin sahibi otomobili satın almaya halk kazanıyor. Teklif sayısı az olunca veya hiç olmayınca bu ikinci el otomobiller çok uygun fiyatla satın alınabiliyor. 

DEVLETTEN SATILIK VOLKSWAGEN PASSAT İKİNCİ EL ARABALAR

131 Bin TL'ye Volkswagen Passat! Devlet satışa çıkardı!

Ticaret Bakanlığı tarafından Volkswagen Passat model araçlar satışa çıkarıldılar. 2005 model Volkswagen Passat için 150 Bin TL fiyat belirlendi. 

131 Bin TL'ye Volkswagen Passat! Devlet satışa çıkardı!

Bakanlık 1999 model Volkswagen Passat için ise 131 Bin TL fiyat istiyor. Bu otomobilin fiyatı daha düşük belirlenmişti ama gelen tekliflerle fiyat 131 Bin TL'ye kadar yükseldi. 

131 Bin TL'ye Volkswagen Passat! Devlet satışa çıkardı!

2007 model Volkswagen Passat için ise 165 Bin TL fiyat açıklandı. Bu ikinci el otomobil için henüz bir teklif yapılmadı.