13.200 TL başvuru yapan ailelere yatırılacak aylık gelire göre hesaplanacak! Baba, anne, dayı, teyze ayrımı yok

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik devletin destekleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Özelliklede aileleri ayakta tutmak için ailelere yönelik çok sayıda yardım programı bulunurken Aile Destek Programı kapsamında 12 ay boyunca düzenli ödeme yapılıyor.
13.200 TL başvuru yapan ailelere yatırılacak aylık gelire göre hesaplanacak! Baba, anne, dayı, teyze ayrımı yok

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile devlet dar gelirli vatandaşlarını sosyal yardım şemsiyesi altında toplamaya başlarken yeni destek paketleri açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir yandan ödemiş olduğu sosyal yardım rakamlarını arttırırken bir yandan da yeni sosyal yardım paketlerini devreye almaya başladı. 

Devletin destek ödemeleri arasında yer alan Aile Destek Programı kış öncesi milyonlarca kişinin en büyük umudu olurken devlet aylık maaşa göre hesaplanmak üzere en düşük 10 bin 200 TL ve en yüksek 15 bin liraya kadar olan tutarda ödeme yapacağını duyurdu. Peki, aile destek programı nedir, nereden başvuru yapılır, başvuru şartları neler?

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR, KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İhtiyaç sahibi olan ailelerin nakit para ihtiyaçlarını karşılamak için uygulamaya alınan aile destek programı 4 farklı gelir grubu üzerinden gerçekleştiriliyor. Aranılan kriterleri taşıyan kişiler aylık gelir gruplarına göre hangi kademede yer alıyorsa o tutar üzerinden 12 ay boyunca aylık sosyal yardım ödemesi alıyor. 

Türk vatandaşı olmayan, 

Mavi kartı bulunan, 

18 yaşından küçük, 

Yaşadığı hanede memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışanların yer aldığı kişiler haricinde kalan herkes başvuru yapma imkanına sahip olacak. 

13.200 TL başvuru yapan ailelere yatırılacak aylık gelire göre hesaplanacak! Baba, anne, dayı, teyze ayrımı yok

 

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ KAÇ TL, NE KADAR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında önemli açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” diyerek yeni rakamı duyurdu. 

Paket kapsamında 12 ay boyunca aylık 850 TL alan bir vatandaş toplamda 10 bin 200 TL sosyal yardım ödemesi alırken aylık 1.250 TL almaya hak kazanan vatandaşlara ise yıllık bazda 15 bin liralık sosyal yardım ödemesi yapılmış olacak. Sosyal yardım ödemeleri her ay düzenli olarak vatandaşın açılan hesabına yatırılacak. 

Aile Destek Paketi yardımı başvurusu için isteyen kişiler e-Devlet üzerinden başvuru yaparken isteyen kişiler ise yaşadıkları il ve ilçelerde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabilecekler.