14 Mayıs öncesi ve sonrası dolar kehanetleri! Dolar kurunun hangi fiyatlara yükseleceğini açıkladı!

Dolar kurunun yükseleceğine dair değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal bir değerlendirme yaparak dolar kurunda sıçrama beklediğini söyledi.
14 Mayıs öncesi ve sonrası dolar kehanetleri! Dolar kurunun hangi fiyatlara yükseleceğini açıkladı!

Doların Türk lirası karşısında son günlerde hafif hafif yükseliş kaydettiği takip ediliyor. Kontrollü bir yükselişe izin verildiği görülen dolar kurunda bugün 19,11 TL fiyatı görülüyor. Dolar kurundaki bu fiyat yükselişlerinin nereye varabileceği ise pek de kestirilemiyor. Türkiye’nin önünde çok kritik bir seçim varken hem seçim öncesi hem de seçim sonrası dolar kurunun alacağı pozisyon merak ediliyor. Dolar kuruna dair Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal kapsamlı bir değerlendirme yaptı.

DOLAR KURU 24 TL'YE FIRLAYACAK!

14 Mayıs’ta yapılacak seçimleri kim kazanırsa kazansın bir politika değişikliği yaşanacağının altını çizen Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, “Seçimlerden sonra faiz artırımı bir politika haline gelebilir. Burada seçimin kimin kazandığının bir önemi yok. Bu strateji uygulanacaktır. Ancak seçim sonrasında hemen dolar kurunun 24 TL seviyesine fırlamasını bekliyorum. Çünkü dolar baskılanıyor ve şu anda gerçek bir fiyatlamayı görmüyoruz. Bunun için dolar kurunun bir düzeltme yapması gerekecek. Bundan dolayı 24 TL’ye sıçrama olacaktır.” dedi.

YENİ EKONOMİ MODELİ İFLAS ETTİ!

Yeni ekonomi modelini artık tartışmaya gerek olmadığını belirten Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, “Bu yeni ekonomi modeli denilen şeyin iflas ettiğini görüyoruz. Plan neydi? Yatırım yapacaktık, bu yatırımlarla üretimimiz artacaktı, artan üretimimiz ile ihracatımız yükselecekti, bunun karşılığında döviz girdisi olacaktı. Tüm bunun sonucunda da cari açığımız ortadan kalkacaktı. Gelen ekonomik verilere baktığımızda cari açığımız rekordan rekora koşuyor. Dış ticaret açığımız 110 mişlyar dolar oldu.” ifadelerini kullandı.

14 MAYIS ÖNCESİ DOLAR KURU BEKLENTİLERİ!

Seçime kadar dolar kurunda çok büyük bir hareket beklemediğini belirten Deriva Danışmanlık Kurucu Ortağı Dr. Tolga Uysal, “Seçim öncesinde mevcut politika devam edecek. 14 Mayıs’a kadar dolar kurunun 19,50 TL’ye doğru hareket edeceğini tahmin ediyorum. Sert bir yükseliş olmaz ve buna da izin vermezler. Seçim sonrasında ise iş başına kim gelirse gelsin kur 24 TL’ye sıçrayıp düzeltme yapar. Bu Türk lirasının yeniden rekabetçi olması için şart.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.