150.000 TL faizsiz kredi geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, 2 yıl geri ödeme olmayacak!

Resmi olmayan seçim sonuçlarının belli olması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması ile beraber gözler seçim vaatlerine çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözü olan 150 Bin TL faizsiz kredi içim geri sayım başladı.
150.000 TL faizsiz kredi geliyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı, 2 yıl geri ödeme olmayacak!

Türkiye çok çekişmeli bir seçim sürecini daha tamamladı. Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan 5 yıl daha Cumhurbaşkanı olmak için vatandaşlardan onay aldı. Yeni dönem için ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim vaatlerine yönelik büyük bir ilgi oluştu. Seçim öncesinde vatandaşlara verilen sözlerin tutulması için şimdiden sabırsızlanan vatandaşların en çok merak ettikleri ise 150.000 TL faizsiz kredinin ne zaman uygulamaya gireceği oldu.

150.000 TL FAİZSİZ KREDİ MÜJDESİ NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde AK Parti’nin seçim beyannamesini açıkladığında gençlere 150.000 TL faizsiz kredi verileceği ilan edilmişti. Bu kredi gençlerin evlilik öncesi masraflarını karşılayabilmeleri için verilecek. 2 yıl geri ödemesiz olacak olan bu kredi için gençler herhangi bir şekilde faiz ödemesi yapmayacaklar. Bunun yanında kredi vadesi 4 yıl olacak. Krediyi kullanan gençler evlenirken düğün masraflarının bir kısmını bu şekilde karşılayabilecekleri için evlilikler de teşvik edilmiş olacak.

HANGİ BANKA VERECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği 150.000 TL faizsiz kredi için hangi bankanın bu krediyi vereceği merak ediliyor. Öncelikle bu kredi klasik olarak kullandırılan kredilerin dışında olacak. Bilinen kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank bu kredileri vermeyecekler. Onun yerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir banka kurulacak. Bu bankanın ismi Aile ve Gençlik Bankası olacak. Uluslararası standartlarda hizmet verecek olan bu banka dijital bir banka görünümünde olacak ve şubesi bulunmayacak.

Aile ve Gençlik Bankasının kredi olarak dağıtacağı paranın kaynağı ise Karadeniz’de bulunan doğalgaz ile Türkiye’nin farklı yerlerinde çıkarılan petrolden gelen gelirler olacak. Bu gelirlerin bir kısmı bu bankaya verilecek. Aile ve Gençlik Bankası da evlilik öncesinde gençlere 150.000 TL faizsiz kredi verecek. Ayrıca bu banka diğer sosyal yardımlar konusunda da sorumluluk üstlenecek.

NE ZAMAN VERİLMEYE BAŞLANACAK?

150.000 TL faizsiz kredi imkanının vatandaşlara ne zaman verileceği merak ediliyor. Bunun için yeni kabinenin kurulması ve muhtemelen yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın belli olması gerekiyor. Ardından kurulacak olan banka için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Kararı alması gerekiyor. Bu sürecin ardından bu kredei imkanı vatandaşlara kullandırılmaya başlanacak.