150 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyası İle Yapı Kredi Ayakları Yerden Kesiyor!

Otomobil satın almak için finansman ihtiyacı hissedenlere Yapı Kredi Bankası tarafından kredi desteği veriliyor. Peki 150 Bin TL'lik taşıt kredisi için Yapı Kredi Bankası'na ne kadar aylık taksit ödeniyor?
150 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyası İle Yapı Kredi Ayakları Yerden Kesiyor!

Otomobil fiyatlarındaki yükselişler taşıt kredisi kampanyalarına olan ilgiyi arttırdı. Araç sahibi olmak isteyenler bankalardan çekecekleri taşıt kredileri ile aradıkları finansman desteğini temin edebiliyorlar. Ancak bu kredi imkanından yararlanmak isteyenler bazı kredi maliyetlerini göze almak zorundalar. Peki Yapı Kredi Bankası'nın taşıt kredisi kampanyasının özellikleri nelerdir?

YAPI KREDİ BANKASI KAÇ AY VADELİ TAŞIT KREDİSİ VERİYOR?

Yapı Kredi Bankası'na taşıt kredisi için başvuru yapmak isteyenler bu bankanın kaç ay vade ile taşıt kredisi verdiğini merak ediyorlar. Banka tarafından yapılan bilgilendirmeye göre müşteriler taşıt kredisi çekmek istediklerinde en fazla 48 aya kadar vade ile bu krediyi kullanabiliyorlar. Ancak bunun da bazı koşulları bulunuyor.

Müşterinin satın almak istediği otomobilin değeri 400 Bin TL'ye kadar ise 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi veriliyor. Ancak otomobilin fiyatı arttıkça kullanılabilecek kredinin vade süresi de azalıyor. Buna göre değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında olan otomobiller için çekilecek taşıt kredisinin vadesi en fazla 36 aya kadar olabiliyor. Otomobilin değeri 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasındaysa 24 aya kadar, 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaysa 12 aya kadar vade ile taşıt kredisi kullanılabiliyor. 2 Milyon TL'nin üzerindeki otomobiller için ise Yapı Kredi Bankası herhangi bir şekilde kredi vermiyor.

NE KADAR TAŞIT KREDİSİ ÇEKİLEBİLİR?

Yapı Kredi Bankası müşterileri en fazla ne kadar taşıt kredisi çekebileceklerini de merak ediyorlar. Bu konuda da limitler müşterinin satın almak istediği otomobilin değerine göre belirleniyor. Bu doğrultuda 400 Bin TL'ye kadar olan otomobillere yüzde 70 oranında, 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında değeri olan otomobillere yüzde 50 oranında, 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında değer, olan otomobillere yüzde 30 oranında, 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasında değeri olan otomobillere yüzde 20 oranında kredilendirme yapılıyor.

150 BİN TL TAŞIT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

150 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyası İle Yapı Kredi Ayakları Yerden Kesiyor!

Yapı Kredi Bankası'ndan taşıt kredisi çeken müşterilere aylık yüzde 2,15 oranında faiz uygulanıyor. 48 ay vadeli 150 Bin TL taşıt kredisi çekenler bankaya her ay 5.485 TL kredi taksiti ödüyorlar.