2. el konut finansman desteği! 500 Bin TL veriliyor, Halkbank taksit tablosunu yayınladı!

Halkbank ikinci el konut satın almak isteyen müşteriler için konut kredisi imkanı sağlıyor. 500 Bin TL ikinci el konut kredisini Halkbank 120 ay vadeli hesaplamaya göre aylık kaç TL taksitle veriyor?
2. el konut finansman desteği! 500 Bin TL veriliyor, Halkbank taksit tablosunu yayınladı!

Türkiye'de konut sahibi olan vatandaşların sayısında bir gerileme meydana gelmeye devam ediyor. Barınma ihtiyacı için ev satın almayı düşünen vatandaşların önlerinde aşmaları gereken en büyük engel ise yüksek fiyatlar oluyor. Konut fiyatlarının düşmesine pek ihtimal verilmezken ev sahibi olmak isteyenler fiyatların daha da yükselmesini beklemeden ev satın almak istiyorlar. 

Ev satın alırken son dönemlerde taleplerin ikinci el konutlara yöneldiği biliniyor. İkinci el konutlarda da fiyat artışları oluyor ama sıfır konutlara göre biraz daha sınırlı oluyor. Sıfır konutların üzerine artan inşaat maliyetleri zam olarak yansıtılıyor. İkinci el konutların fiyatları ise daha makul olabiliyor. Bunun için de ikinci el konutlar için alınabilecek finansman destekleri araştırılıyor. Halkbank ikinci el konutlar için kredi imkanı sağlıyor. 

HALKBANK İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Halkbank'ın ikinci el konut kredisi kampanyası kapsamında sağlanan kredi desteği son dönemlerin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Halkbank'a başvuru yapanlar oldukça düşük bir maliyetle konut kredisi çekerek ikinci el ev satın alabiliyorlar. Bu kredinin koşulları banka tarafından kamuoyuna ilan edildi. 

Halkbank ikinci el konut kredisi kampanyası kapsamında müşterilere aylık yüzde 1,29 faizle finansman imkanı sağlanıyor. Bu kredi faizi ile özel bankalarda konut kredisi çekmek mümkün değil. Özel bankaların kredi faizleri aylık yüzde 2,00'ın üzerinde oluyor. Bu kıyaslamaya göre oldukça cazip bir imkan sağlanıyor. Halkbank'tan konut kredisi çekenler daha düşük tutarlarda faiz ödüyorlar. 

Halkbank'ın kampanyasının bir diğer özelliği ise 120 aya kadar vade ile bu kredilerin kullanılabilir oluşu. 10 yıl vadeye bölünen kredi borcu aydan aya ödenebiliyor. Bu şekilde kullanılan kredi çoğu vatandaşın ödeme gücü ile doğru orantılı olabiliyor. Ayrıca Halkbank bazı ödeme kolaylıklarını da müşterilerin kullanımına sunuyor. Müşteriler tercih ederlerse esnek ödeme imkanlarından yararlanıyorlar. 

500.000 TL İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ TAKSİT HESAPLAMASI

2. el konut finansman desteği! 500 Bin TL veriliyor, Halkbank taksit tablosunu yayınladı!

Halkbank'tan 120 ay vadeli 500.000 TL ikinci el konut kredisi çekilmesi halinde kredi maliyet hesaplaması aylık yüzde 1,29 faizle yapılıyor. Bu hesaplamaya göre kredinin aylık taksiti 8.214 TL oluyor. Toplam kredi maliyeti ise 985 Bin TL'yi buluyor.