2 gün sonra ATM'den kontrol etmeniz gerek! Vatandaşlara duyuruldu o ödemeler hesaplara yatırılıyor

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren sıcak gelişmeler arasında 27 Ocak Cuma günü itibariyle ödemelerin başlayacağı ifade edildi.
2 gün sonra ATM'den kontrol etmeniz gerek! Vatandaşlara duyuruldu o ödemeler hesaplara yatırılıyor

2 gün sonra ATM'den kontrol etmeniz gerek! Vatandaşlara duyuruldu o ödemeler hesaplara yatırılıyor - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren sıcak gelişmeler arasında 27 Ocak Cuma günü itibariyle ödemelerin başlayacağı ifade edildi.

Bu tarih itibariyle de vatandaşların hesaplarına ödemelerin yatırılacağı ifade edilirken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan yazılı açıklamalarda da, kamuoyuna ek ödeme duyurularında da bulunuldu. Söz konusu açıklamalarda ise 2022 yılı ek ödemelerinde Cuma günü hesaplara yatırılacağı ifade edildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.

Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmeye başlanacak.

Buna göre; aylıklarını her ay alanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylık alanlara; 1 aylık tutarında, Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylık alanlara; 2 aylık tutarında, Ocak-Şubat-Mart döneminde aylık alanlara; 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi. Bu kapsamda 2 milyon 384 bin 79 kişiye ek gösterge farkı dahil 7, 8 Milyar TL fark tutarı ödenecek.

SSK ve BAĞ-KUR kapsamında gelir ve aylık alanların ise aylıkları zamlı olarak ödeme günlerinde ödenmeye başlandı.

Emekli Sandığı kapsamında yılın en geç ilk üç ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar ile hak sahiplerine, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme ödeniyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamında aylık alan 59 bin 115 kişiye toplam 562,6 Milyon TL ödeme yapılacak.

Hak sahipleri, 9 bin 541,05 TL ile 17 bin 347,36 TL arasında değişen 2022 yılı ek ödemelerini 27 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle banka ve PTT şubelerindeki hesaplarından alabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan bu açıklamalarda 27 Ocak 2023 Cuma günü itibariyle ATM'lerin kontrol edilmesi gerektiği ve buna göre de ödemelerin yapılacağı ifade edildi.