200 Bin TL taşıt kredisi kampanyaları! Ziraat, ING, İş Bankası aylık taksitleri açıkladılar!

Taşıt kredisi kullanarak otomobil satın almak isteyenler kredi maliyetlerine dair araştırmalarını sürdürüyorlar. Hangi bankada taşıt kredisine ne kadar aylık faiz uygulanıyor? 200 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti hangi bankada kaç TL?
200 Bin TL taşıt kredisi kampanyaları! Ziraat, ING, İş Bankası aylık taksitleri açıkladılar!

Otomobil sahibi olmak isteyenlerin finansman desteklerine en çok ihtiyaç duydukları bir süreçten geçiliyor. Araç fiyatları artarken insanların alım güçlerinde daralmalar meydana geliyor. Bu durumda da otomobil satın alacakların imdadına taşıt kredileri yetişiyor. Bankalar sağladıkları bu finansman desteği ile otomobil sahibi olmak isteyen müşterilerine yardımcı oluyorlar. Ancak taşıt kredisi çekilirken kredi maliyetlerinin çok büyük bir önemi var. İnsanlar en düşük maliyet arayışına giriyorlar. 

TAŞIT KREDİSİ ÇEKERKEN BİLİNMESİ GEREKENLER!

Bankalardan taşıt kredisi kullanılırken bazı kurallar uygulanıyor. Bu genel kurallar BDDK tarafından belirleniyor ve tüm bankaların çizilen sınırlara istisnasız uymaları gerekiyor. Bu da uygulanacak azami vade süreleri ile verilebilecek kredi tutarlarına genel kurallar getiriyor. 

Bankalar 400 Bin TL'ye kadar değeri olan otomobillere en fazla 48 aya kadar vade ile taşıt kredisi verebilirken bu kredilendirme oranı yüzde 70 olabiliyor. Otomobilin değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasındaysa en fazla 36 ay vadeli taşıt kredisi verilebiliyor ve yüzde 50 oranında kredilendirme yapılabiliyor. 

Müşteri 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında değeri olan bir otomobil için taşıt kredisi çekecekse ve krediye en fazla 24 ay vade uygulanabiliyor. Kullanılacak kredinin kredilendirme oranı ise en fazla yüzde 30 olabiliyor. Değer 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki araçlar için ise 12 aya kadar vade ve yüzde 20 oranında kredilendirme yapılabiliyor. Eğer bir otomobilin değeri 2 Milyon TL'nin üzerindeyse bankalar bu araçlar için taşıt kredisi veremiyorlar. 

200 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMALARI!

Ziraat Bankası'ndan taşıt kredisi çekilmesi durumunda müşterilere aylık yüzde 1,59 oranında kredi faizi uygulanıyor. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti Ziraat Bankası'nda 6.504 TL olarak hesaplanıyor. 

ING Bank'tan taşıt kredisi çekmek isteyenler ise aylık yüzde 1,94 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisi kullananlar bankaya her ay 7.097 TL kredi taksiti ödüyorlar. 

200 Bin TL taşıt kredisi kampanyaları! Ziraat, ING, İş Bankası aylık taksitleri açıkladılar!

İş Bankası'ndan 48 ay vadeli 200 Bin TL taşıt kredisi kullananlara aylık yüzde 1,99 oranında kredi faizi uygulanırken kredi taksiti 7.184 TL olarak hesaplanıyor.