2008 öncesi sonrası 4A, 4B, 4C emekliler bu haber size! Emekli maaşlarına 4.100 TL ek ödeme zammı gündemde

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emeklilik tarihine göre maaşlara ek zam açıklaması yapıldı. Memur ve emekli maaşlarına seçim öncesi ek zam beklentisi hakkında yeni kulis haberi geldi.
2008 öncesi sonrası 4A, 4B, 4C emekliler bu haber size! Emekli maaşlarına 4.100 TL ek ödeme zammı gündemde

2008 öncesi sonrası 4A, 4B, 4C emekliler bu haber size! Emekli maaşlarına 4.100 TL ek ödeme zammı gündemde - Ekonomik olarak yaşanan zorlu günler en çok emeklileri olumsuz etkilerken ne yazık ki 2023 yılında yapılan emekli maaşı zammı oranı da beklentilerin altında kalmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada asgari ücrete yüzde 55 oranında zam yapılırken emekli ve memur maaşı zammı için de enflasyonu göz önünde alacakları ifade edilmişti. Bu nedenle memur ve emekli maaşlarına da en az yüzde 40 oranında zam beklentisi oluşmuş, hatta bazı ekonomistler zam oranını yüzde 45 olarak ifade etmişlerdi. 

EMEKLİ MAAŞLARINA MART AYINDA EK ZAM GELECEK Mİ, MART'TA YENİ ZAM VAR MI?

Tüm beklentilere rağmen TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranı ile resmi zam oranı yüzde 17 olarak hesaplanmış, refah payı olarak anılan ek zam ile Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşı zam oranını yüzde 25 olarak ilan etmişti. Açıklanan zam oranı büyük tepki çekerken bir gün sonra AK Parti Grup Toplantısında meclis kürsüsüne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranını revize ettiklerini belirterek yeni zammı yüzde 30 olarak ilan etmiş, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL seviyesine yükseltilmişti. 

Kahramanmaraş depremi sonrasında ekonomi yeni bir şok yaşarken AK Parti tarafından seçim öncesi vatandaşın cebini rahatlatmak için yeni ek zam planı yapıldığı iddia edildi. Ankara kulislerine düşen bilgilere göre bir zam müjdesi de Mart ayı sonunda emeklilere verilecek. 2008 senesinden önce işe giren 4A, 4B, 4C emekli maaşları için ek zamla yeni rakamın 4 bin 100 TL olarak ödenebileceği ifade edildi. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI AYLIĞI KAÇ TL OLACAK?

Ek zam oranı yüzde 45 olarak ifade edilirken şu anda en düşük emekli aylığı 5 bin 500 TL olarak ifade edilirken bu rakam üzerinden zam yapılması durumunda yeni maaş 7 bin 975 TL seviyesine yükselecek.