2022 MTV ikinci taksit son ödeme tarihi ne zaman, ödeme nasıl yapılır?

2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz 2022 itibariyle başladı. Ödeme yapacak vatandaşlar, son ödeme tarihini ve MTV ödemelerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Haberimizde.
2022 MTV ikinci taksit son ödeme tarihi ne zaman, ödeme nasıl yapılır?

Trafik şubesine tescil ettirilen her türlü motorlu taşıt, Ulaştırma Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne tescil edilen uçak ve helikopterler, liman ve belediye siciline tescil edinen yat, kotra, motorlu deniz taşıtları için motorlu taşıtlar vergisi ödeme yükümlülüğü bulunuyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) her sene ocak ayında tahakkuk ediliyor. Ödemeler de ocak ve temmuz aylarında, iki eşit taksit olarak Vergi Dairesi ya da tahsilat yapan banka şubelerine ödeniyor. Vadesi geçen borçlar ise sadece vergi dairelerine ödenebiliyor. 

Ocak ayında yapılan ödemeler 1 Ocak – 31 Ocak tarihlerinde tamamlandı. Temmuz ayında yapılacak olan ödemeler 1 Temmuz - 31 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. 31 Temmuz 2022 hafta sonuna denk geldiği için son ödeme günü 1 Ağustos 2022.

2022 MTV ikinci taksit son ödeme tarihi ne zaman, ödeme nasıl yapılır?

2022 MTV 2. TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN SONA ERİYOR, NASIL ÖDENİR?

2022 Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2022 tarihinde başladı. 31 Temmuz 2022 hafta sonuna denk geldiği için son ödeme günü 1 Ağustos 2022'de bitiyor. MTV ödemeleri İnteraktif Vergi Dairesi (https://ivd.gib.gov.tr/) ve Dijital Ödeme Noktasında “Hızlı Ödeme” sekmesi üzerinden MTV ödeme alanına şifre girmeden sadece plaka ve T.C. Kimlik numarası girerek yapılabiliyor.

Ayrıca İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesinden ya da mobil uygulaması üzerinden anlaşmaları bankaların banka kartı, kredi kartı ve havale yöntemiyle ödeme yapılabiliyor. Ödemeler vergi dairesi vezneleri ve PTT şubelerinden de yatırılabiliyor.