2023 asgari ücret zam oranı için AK Parti'den ilk rakam geldi! 2023'te maaşlar kaç TL olacak ilk rakam belli oldu, işte çılgın maaş zammı teklifi

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeni ile asgari ücretlilerin maaşlarında ve alım güçlerinde erime devam ederken gözler 2023 asgari ücret zam oranı için yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti. Konu hakkında AK Parti'den ilk açıklama geldi. İşte olası 2023 asgari ücret zam oranı tahmini beklentisi!
2023 asgari ücret zam oranı için AK Parti'den ilk rakam geldi! 2023'te maaşlar kaç TL olacak ilk rakam belli oldu, işte çılgın maaş zammı teklifi

Asgari ücretlilerin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak olan 2023 zam açıklamasına çevrilmişti. Hatırlanacağı üzere 2022 senesi için Aralık ayında gerçekleştirilen asgari ücret tespit komisyonu toplantısı ile tarihi zam açıklanmış ve yüzde 50 oranında yapılan artış ile asgari ücret maaşı 2022 senesi için 4 bin 250 TL olarak belirlenmişti. 

Ancak daha zam kararı açıklanır açıklanmaz pek çok ürüne de zam gelmiş, elektrik, doğalgaz ve gıda ürünleri başta olmak üzere yaşanan zam yağmuru ile asgari ücretlinin zamlı maaşı daha cebe girmeden enflasyona yenik düşmüştü. Yaşanan zam yağmuru yıl boyunca devam ederken asgari ücrette tarihi bir ilk yaşanmış ve ilk kez asgari ücrete Temmuz ayında ara ek zam yapılmıştı. 

2023'TE ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ, KAÇ PARA OLACAK?

Asgari ücrete Temmuz ayında tıpkı memur ve emekli maaşı için yapıldığı gibi enflasyon zammı ile ara zam yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO toplantısı sonrasında yurda dönüşte Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından alınan zam kararını duyurmuş ve Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 30 oranında ara zam yapılmıştı. Zamdan sonra yeni asgari ücret maaşı 5 bin 500 TL olarak uygulanmaya başlanmıştı. Söz konusu zam ara zam olarak açıklanırken asgari ücrete asıl zam için Ocak 2023 tarihi işaret edilmişti. 

2023 asgari ücret zam oranı için AK Parti'den ilk rakam geldi! 2023'te maaşlar kaç TL olacak ilk rakam belli oldu, işte çılgın maaş zammı teklifi

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA İŞÇİ MAAŞI ZAM AÇIKLAMASI VE 2023 ASGARİ ÜCRET ZAM SİNYALİ!

Asgari ücret tahmini ile 2023 zam beklentisi için ilk rakamlar gelmeye devam ederken konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı. AK Partili belediyeler tarafından belediyede çalışan işçilere yönelik olarak yapılacak olan maaş zammı oranı açıklandı. 

 AK Partili belediyeler bünyelerinde çalışan işçilere yüzde 80 oranında zam yapacaklarını duyurdu. Konu hakkında açıklama AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe tarafından yapıldı. Kabaktepe yaptığı açıklamasında AK Partili belediyelerde hizmet alan işçilerin maaşlarına yüzde 80 oranında zam yapacaklarını açıkladı. Söz konusu oran asgari ücret maaş zammı 2023 için bekleyen kişileri de heyecanlandırdı. 

 Söz konusu rakam 2023 asgari ücret zammı için de kullanılırsa bu durumda asgari ücret maaşı yüzde 80'lik artış ile 5 bin 500 liradan 4 bin 400 liralık zam ile 9 bin 900 liraya yükselmiş olacak. 

2023 ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ! ASGARİ ÜCRET 2023'TE KAÇ PARA OLACAK?

Açıklanan rakam asgari ücretli çalışanları heyecanlandırırken ekonomistlerden de yorumlar gecikmedi. Merkez Bankası tarafından yapılan yıl sonu enflasyon tahmini üzerinden yapılan hesaplamalarda 2023 asgari ücret tahmini ise 8 bin 250 TL olarak hesaplandı. Ekonomistlerin tahmini ve 2023 asgari ücret beklentisi için aşağıdaki haberi izleyebilirsiniz. 

 2023 ASGARİ ÜCRET MAAŞI NE ZAMAN AÇIKLANACAK, ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE TOPLANACAK?

Asgari ücret tespit komisyonu için ilk toplantı tarihinin Aralık ayında açıklanması bekleniyor. Aralık ayının 2. haftası itibari ile başlaması beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmelerinin sonucunda zam belirlenecek. İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde, ikinci toplantı işverenler sendikası bünyesinde üçüncü toplantı ise işçi sendikaları ev sahipliğinde yapılacak.

4. toplantıda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenen yeni rakamın ilan edilmesi bekleniyor. En geç Aralık ayının son haftasına kadar söz konusu rakamın ilan edileceği belirtiliyor.