2023 kaos yılı olacak diyen İslam Memiş Haziran 2023'te 1 dolar kaç TL olacak açıkladı

Yaptığı başarılı analizleri ve altın tahminleri ile adını duyuran Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolar kuru tahmini için 2023 beklentilerini duyurdu. 2023'te dolar mı altın mı almalı, hangisine yatırım yapmalı soruları yanıt buldu.
2023 kaos yılı olacak diyen İslam Memiş Haziran 2023'te 1 dolar kaç TL olacak açıkladı

2023 kaos yılı olacak diyen İslam Memiş Haziran 2023'te 1 dolar kaç TL olacak açıkladı. 2022 senesinde yaşanan ekonomik dalgalanma yatırıma araçlarının performanslarına da yansımıştı. Bu sene ekonomide öngörülemez pek çok gelişme yaşanırken bu gelişmeler yatırım araçlarının fiyatlarında da sert iniş ve çıkışlara neden olmuştu. 

ABD Merkez Bankası FED tarafından yürütülen agresif parasal sıkılaşma politikası dolar kurunun değerine değer katarken dolar endeksi tüm zamanların rekorunu kırmıştı. Resesyon riski ve yükselen enflasyon rakamı ile belirsizlik ise altının elini güçlendiren kozlar olarak masada yer almıştı. Yaşanan dalgalanma ile gözler 2023 yılına çevrilmişti. 

2023 YILINDA DOLAR MI ALTIN MI DAHA ÇOK YÜKSELECEK?

Yatırımcılar hedeflerini 2023 beklentilerine göre şekillendirmeye çalışırken ekonomistlerin ve uzmanların altın yorumları ile dolar tahminleri de yakın mercek altına alınmıştı. Bu konuda yaptığı yorumlar yakından takip edilen isimlerden biri olan İslam Memiş tarafından da yeni tahminler ve açıklamalar geldi. İslam Memiş 2023 yılının Haziran ayında 1 doların kaç TL olacağı yönündeki tahminin de duyurdu. 

İslam Memiş yaptığı açıklamasında "2023 yılının tamamı çok belirsiz olacağından dolayı, kaos yılı olacağından dolayı yine riskleri bölmekte fayda var. Sepet kültürünü 2023'te devam ettiriyoruz. Çok karmaşık bir yıl olacak. Çünkü çok belirsiz. Burada kısa vadede alım satım yapmak isteyenler maalesef batacak. Bunda yapacak bir şey yok" diyerek sepeti bölme tavsiyesi verirken altın ve gümüşün hala gerçek değerinde olmadığını ve bu nedenle 2023 yılında altının dolardan daha fazla getiri sağlayacağını öngördü. 

İSLAM MEMİŞ SON DAKİKA DOLAR YORUMU! 2023'TE 1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?

Dolar kuru hakkında da tahminde bulunan İslam Memiş "Dolarda beklentisi olanlar var, evet, 2023'te yeni zirveler bekliyor olacağım. Özellikle yılın ikinci yarısından sonra dolarda 24-25 lira seviyesi gündemde olabilir ancak getiri bakımından gram altın gibi gram gümüş gibi getirisi olacağını zannetmiyorum" diyerek Haziran 2023 dolar kuru tahmini olarak 24 - 25 TL seviyesini açıkladı. 

NOT: Burada yer alan bilgiler İslam Memiş tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.