2023 müjdesi hiç evi olmayanlara 240 ay vadeli 0.58 faiz oranı ile Ziraat Bankası TOKİ konut kredisi mi olacak?

Son dakika kredi kulis haberleri gündeme gelmeye devam ederken orta gelir grubu yeni konut kampanyası sonrası dar gelirlilere yeni kredi müjdesi beklentisi ağırlık kazandı. Ziraat Bankası 2022 TOKİ konut kredisi mi geliyor?
2023 müjdesi hiç evi olmayanlara 240 ay vadeli 0.58 faiz oranı ile Ziraat Bankası TOKİ konut kredisi mi olacak?

Yükselen kredi faiz oranları ve konut fiyatları vatandaşın ev sahibi olma umutlarını sona erdirirken ev sahibi olmak isteyen kişilere 2023 müjdesinin hazırlandığı idda edildi. Daha önce de TOKİ ve Ziraat Bankası tarafından hayata geçirilen konut seferberliği için 2. faz hazırlığı olduğu iddi edildi. 

Hatırlanacağı üzere 100 bin sosyal konut projesi kapsamında TOKİ o dönem ucuz konut satışı ile fırsat sunarken Ziraat Bankası ise bu konutlardan almak isteyen dar gelirlilere 240 ay taksitle o dönemde yüzde 0.49 faiz oranı ile ucuz konut kredisi desteğe sağlamıştı. Bu kampanyanın 2023 yılında bir kere daha devreye alınabileceği ve hiç evi olmayanlara yeni konut kredisi desteği verileceği iddia edildi. 

DAR GELİRLİLERE YENİ DESTEK MÜJDESİ! HERKES EV SAHİBİ OLACAK...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurmaylarına seçim öncesi talimatını verdiği projeler arasında yer alan TOK 250 bin sosyal konut projesinde kura çekimleri tüm hızı ile devam ederken yeni bir müjde daha sızdırıldı. 2020 senesinde de hayata geçirilen alt gelir grubuna yönelik 240 ay vadeli konut kredisi kampanyasının 2022 senesinde bir kere daha devreye alınacağı iddia edildi. 

Düzenlenecek olan kampanyada alt gelir grubu konutlardan almaya hak kazanan dar gelirli kişilere Ziraat Bankası üzerinde 240 ay vadeli düşük faizli konut kredisi verileceği iddiası gündeme taşındı. Daha önce verilen kredinin faiz oranı yüzde 0,49 olarak uygulanmıştı. Yeni dönemdeki kredi paketinin ise faiz oranının yüzde 0.58 ile 0.69 arasında olabileceği belirtildi. 

ZİRAAT BANKASI TOKİ KONUT KREDİSİ NEDİR, KİMLER ÇEKEBİLİR?

2020 senesinde de dar gelirlilere özel konut kredisi kampanyası başlatılmış ve TOKİ'nin sosyal konut projelerinden ev almaya hak kazanan, hiç evi olmayan ve ilk kez ev sahibi olacak kişilere 240 ay vadeli 0.49 faizli destek kredisi verilmişti. Verilen krediden yararlanmak isteyen kişilerin TOKİ'nin 250 bin sosyal konut projesinden ev sahibi olma şartı aranabileceği belirtilirken detaylar 2023 senesinde netleşecek.