2023 sarıkızın yılı olacak Altında 3 kademeli yükseliş senaryosu önce düşecek sonra roket gibi rekora uçacak

2023 yılında altın fiyatları ne olur sorusuna dev yatırım bankaları ve finans uzmanları ile stratejistler yanıt verdi. Altın fiyatları dalgalı seyrini sürdürürken rekor sonrası yeniden düşüş yatırımcısına panik yaratmıştı. 2023'te altın ne olur sorusuna yanıt geldi.
2023 sarıkızın yılı olacak Altında 3 kademeli yükseliş senaryosu önce düşecek sonra roket gibi rekora uçacak

2023 sarıkızın yılı olacak Altında 3 kademeli yükseliş senaryosu önce düşecek sonra roket gibi rekora uçacak... FED ve dolar baskısı altında kalmasına rağmen rekor kırmaya devam eden ve tüm zamanların en yüksek seviyesini test eden altın fiyatları sonrasında yeniden düşüşe geçmişti. Düşüş sonrası panik satışları başlarken 2023 yılında altın fiyatları ne olur sorusuna dev yatırım bankaları altın tahmini ile yanıt verdi. 

Bir yandan elinde altını bulunanlar bir yandan altın borcu olanlar düğün yapmayı planyanlar ve yeni altın yatırımı yapmak isteyen kişiler altın fiyatlarında yön ne olur sorusunun yanıtını bulmaya çalışıyorlardı. Özellikle de son 1 aylık dönemde göz kamaştıran bir performansa imza atan altın fiyatları rekor üzerine rekor kırarken sonrasında yine düşüşe geçmişti. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, BUGÜN GRAM ALTIN VE ÇEYREK ALTININ FİYATI KAÇ TL OLDU?

Piyasalar bir yandan FED tarafından açıklanan faiz kararının yankılarını fiyatlamaya devam ederken bir yandan da 2023 beklentileri araştırılıyordu. Özellikle de altın fiyatları yatırımcıların radarına girerken uzman altın yorumları ve tahminleri araştıran kişiler için dev yatırım bankaları sonuçları açıkladı. 

2023 sarıkızın yılı olacak Altında 3 kademeli yükseliş senaryosu önce düşecek sonra roket gibi rekora uçacak

An itibari ile gram altının fiyatı 1.068,88 TL alış ve 1.068,99 TL satış seviyesinden işlem görürken gram altının fiyatı 1.754 TL ve satış 1.777 TL seviyesinden işlem görüyor. Uluslararası piyasada ise ons altının fiyatı 1.784 dolar seviyesinden yine yükseliş yönlü seyrini sürdürüyor. 

 2023 ALTIN FİYATI TAHMİNLERİ VE BEKLENTİSİ! 2023'TE ALTIN NE OLUR?

2023 yılına ilişkin altın fiyatları tahminleri peş peşe gelmeye devam ederken Credit Suisse analistleri tarafından yayımlanan raporda “Altın, şu anda 1.790 dolarda görülen kritik 200 günlük hareketli ortalamaya yakın. Mevcut tabanla, 2022'deki düşüşün yüzde 50'lik düzeltmesi olan 1.843 dolara, ardından 1.877 dolara ve sonrasında 3’üncü durak olarak 1.896 dolara seviyesine göz dikecek" diyerek rekor yükseliş beklentisine yer verildi. 

Bir diğer dev yatırım bankası Goldman Sach ise "Altın yapısal şekilde yüksek makro oynaklıktan ve hisse senedi risklerinin çeşitlendirilmesi ihtiyacından fayda sağlayabilir" diyerek altının her zaman güvenli liman olduğunu dile getirdi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kurumlar tarafından yayımlanan raporlardan derlenmiş olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.