2023 yılında dolar kurunun kaç TL olacağını açıkladı! Selçuk Geçer'den bağıra bağıra geliyor ikazı!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun gelecek yıl kaç TL’yi göreceğini açıkladı. Selçuk Geçer’in dikkat çeken dolar yorumu tartışma yarattı.
2023 yılında dolar kurunun kaç TL olacağını açıkladı! Selçuk Geçer'den bağıra bağıra geliyor ikazı!

Türkiye’de dolar kuru çoğu vatandaşın ilgi alanına giriyor. Dolar kurundaki fiyat değişimleri yakından takip edilirken kurda meydana gelebilecek değişimlere dair tahminler de dikkat çekiyor. Dolar kuru tahminleri ile oldukça ses getiren isimlerden olan ünlü ekonomist Selçuk Geçer yeni bir dolar kuru analizi yaptı.

DOLAR ENDEKSİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Dolar endeksine dikkat çeken Selçuk Geçer, “Dolar endeksinde artık zirve görüldü. ABD’de aniden gelişebilecek çok yüksek bir enflasyon olmazsa ki bu çok düşük bir ihtimal o zaman dolar endeksinde yeniden yükselişler görebiliriz. Ancak bu açıdan dolar endeksinde yükselişler sona erdi diyebiliriz. Burada dolar endeksinden bahsediyorum. Sakın dolar kuru olarak anlaşılmasın. O baka bir durum.” dedi.

ABD ekonomisine dair bir değerlendirme yapan Selçuk Geçer, “ABD’de çok yüksek bir enflasyon görürsek yani yüzde 9 seviyelerine yükselmiş bir enflasyonla karşılaşırsak dolarda hesaplar değişir. FED şu anda enflasyon ile mücadelede ipleri ele almış durumda. Bundan dolayı da enflasyonun yükselişini beklemek çok küçük bir ihtimal. Yine de bir kenarda bu seçenek durmalı.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE FAYDALANAMAYACAK

Dolar endeksindeki düşüşlerden Türkiye’nin yararlanamayacağını söyleyen Selçuk Geçer, “Dolar endeksi gerileyecek ama Türkiye bundan faydalanamayacak. Çünkü Türkiye artık gelişmekte olan para birimleri içerisinde ayrıştı. Türkiye ekonomisinin daha başka sorunları var. Yıl sonunda 110 milyar dolara vurmuş bir cari açık olacak. İhracatımız uçtu, kaçtı diyorlar. İthalatımız devasa boyutlara ulaştı. Dış ticaret açığımız yüzde 422’ye çıktı. Dolar kıtlığını de eklerseniz ödemeler dengesi sorununu net şekilde görürsünüz. Bu durumda dolar kuru nasıl düşsün.” şeklinde konuştu.

DOLAR KURU 35 TL!

Dolar kuru için fiyat tahmini de yapan Selçuk Geçer, “Dolar kurunun 35 TL olacağını sürekli söylüyorum. Bu kaçınılmaz son olacak. Dolar kurunu baskılayarak bir yerde tutuyorlar ama artık koşullar iyice zorlaşacak. Piyasada zaten dolar kurunun 18,60 TL’den fiyatlanmadığını herkes görüyor. Konut fiyatlarına bakın, otomobil fiyatlarına bakın, market fiyatlarına bakın dolar kurunun kaç TL’den fiyatlandığını görürsünüz. 2023 yılında 35 TL’ye yükselecek bir dolar kuru göreceğiz.” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.