2023 zamlı memur ve emekli maaşı kaç TL olacak AK Partili isim canlı yayında ağzından kaçırdı seyyanen zam geliyor!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklemiş olduğu 2023 Ocak zammı için açıklamalar peş peşe geliyor. EYT kararı sonrası bu seferde emekli maaşı ve memur zammı 2023 için rakam geldi.
2023 zamlı memur ve emekli maaşı kaç TL olacak AK Partili isim canlı yayında ağzından kaçırdı seyyanen zam geliyor!

2023 zamlı memur ve emekli maaşı kaç TL olacak AK Partili isim canlı yayında ağzından kaçırdı seyyanen zam geliyor! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ katıldığı canlı yayında ekonomiye dair yeni atılan adımları değerlendirerek peş peşe önemli açıklamalarda bulundu.

Emekli ve memur maaşına yapılacak olan zam oranı için yöneltilen soruyu cevaplayan Hamza Dağ bir kere daha emekli ve memuru enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söyledi. 2023 senesi için hesaplanacak memur ve emekli maaşı zammı için ilk kez seyyanen zam açıklaması geldi. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞINA 2023 OCAK AYINDA SEYYANEN ZAM GELİR Mİ?

Dağ emekli aylığını yükseltmek için refah payı düzenlemesinin de masada olduğunu belirterek böylece ilk kez emekli ve memur maaşı zammı için refah payı resmi bir ağızdan açıklanmış oldu. Yapılan açıklama Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırırken zam hesaplaması için rakamları değiştirdi.

 Hamza Dağ yaptığı açıklamasında "Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor" diyerek bakanlığın konu hakkında çalışma içerisinde olduğunu söyledi. 

2023 ZAMLI MEMUR VE EMEKLİ OCAK MAAŞI EN DÜŞÜK KAÇ TL OLACAK?

Memur ve emekli maaşı için ödenecek olan rakam 3 Ocak 2023 tarihinde enflasyon rakamının açıklanması ile belli olacak. Son 6 aylık enflasyon oranı için TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyonu bekleniyor. Bu rakamın üzerine refah payı ve ek zam yapılması beklenirken Cumhurbaşkanı jesti sonrası en düşük emekli maaşının 5 bin TL üzerine yükseltilmesi hatta asgari ücretle eşitlenmesi talep ediliyor. Enflasyon farkı üzerinden yüzde 16-17 zam gerçekleşmesi beklenirken son rakamın iyileştirmeler ile yüzde 30-40 seviyesine çıkmasına kesin gözü ile bakılıyor.