250 bin TL karşılıksız nakit devlet desteği! Başvuru süresi değişti, fırsat kaçmadı!

KOSGEB tarafından dağıtılacağı açıklanan hibe destekleri için yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre KOSGEB’in 250 Bin TL’ye kadar vereceği açıklanan hibe desteği için başvuru süresi uzatıldı. Kimler KOSGEB’den karşılıksız hibe desteği alabilir?
250 bin TL karşılıksız nakit devlet desteği! Başvuru süresi değişti, fırsat kaçmadı!

Türkiye’de devlet tarafından gerek vatandaşlara gerekse de işletmelere çeşitli hibe destekleri verilebiliyor. Bu hibe desteklerini değerlendirenler kendi iş yerini açabildikleri gibi açılı olan iş yerlerini de geliştirebiliyorlar. Son olarak KOSGEB tarafından bazı meslekler için hibe desteği verileceği açıklanmış ve son başvuru tarihi olarak da 30 Eylül tarihi ilan edilmişti. KOSGEB bu hibe desteği ile alakalı olarak yeni bir karar aldı.

BAŞVURU TARİHİ UZATILDI!

Hibe desteklerinden daha çok vatandaşın yararlanabilmesi için imkan hazırlayan KOSGEB’in 150 Bin TL hibe desteği programında başvuru tarihini uzattığı açıklandı. Buna göre 250 Bin TL karşılıksız destek almak isteyecek olan vatandaşlar 30 Aralık tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Koşulları sağlayanlara da belirlenen takvimlerde ödemeleri yapılacak.

KİMLER KARŞILIKSIZ NAKİT DESTEĞİ ALABİLECEKLER?

KOSGEB’in açıklanan 250 Bin TL karşılıksız nakit desteğinden yararlanabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. İşletmelere yönelik olan bu destek için belirli işletmeler faydalanabilecekler. Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri olan Kaybolmaya Yüz Tutmuş Meslek Kolları listesinde bulunan meslekleri icra eden işletmeler bu nakit desteğini alma hakkına sahipler. Ayrıca işletme sahibi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen sanatçı tanıtım kartına sahipse veya Yaşayan İnsan Hazineleri Ulusal Envanteri’nde yer alıyorsa da bu destekten faydalanabilir.

NE KADAR DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!

Bu hibe desteğinin amacı unutulmaya yüz tutmuş mesleklerde yeni ustalar yetiştirmek olduğu için usta olan işletme sahiplerinin yeni istihdam sağlamaları gerekiyor. Mesleki birikimini aktaracağı ve onun o meslekte yetişmesini sağlayacağı personel için 150 Bin TL destek ödemesi yapılacak. Ayrıca Makine ve Teçhizat alınması durumunda da 50 Bin TL’ye kadar destek ödemesi yapılacak. Eğer alınacak makine ve teçhizat yerli üretim ise destek oranı yüzde 15 arttırılabilecek. Bunun yanında 45 Bin TL de Tanıtım ve Pazarlama Desteği verilebilecek.