3 usta ekonomistten altın yorumu ve tahmini! Kemerleri bağlayın sarıkız uçuşa geçiyor

Ekonomide yaşanan dalgalanmadan en çok etkilenen yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları için yeni rekor tahminleri peş peşe açıklandı.
3 usta ekonomistten altın yorumu ve tahmini! Kemerleri bağlayın sarıkız uçuşa geçiyor

3 usta ekonomistten altın yorumu ve tahmini! Kemerleri bağlayın sarıkız uçuşa geçiyor - Amerika'da yaşanan gelişmeler, enflasyon rakamları ve FED'in şahin açıklamaları ile sert iniş çıkışlar yaşayan altın fiyatları için yeni açıklamalar peş peşe geldi. 

FED'in şahin açıklamaları ile önce sert bir düşüş yaşayan ons altının fiyatı sonrasında Amerika'da batan banka haberleri ile adeta roket gibi fırlamış yeni rekorlara koşmuştu. ABD’nin en büyük 16. Bankası olan Silikon Vadisi Bankası’nın elinde tuttuğu hazine tahvili ve bonoları zararına satması ve mevduat sahiplerinin paralarını çekmesiyle birlikte likidite sıkışıklığı yaşaması ve iflas ettiğini açıklaması ile altın patlama yapmıştı. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, EKONOMİSTLERİN ALTIN YORUMLARI VE FİYAT TAHMİNİ NE YÖNDE?

Yaşanan gelişmeler nedeni ile dalgalı ilerleyen ons altının fiyatı 1900 doların üzerine çıkarak son 1,5 ayın zirvesini test ederken an itibari ile gram altının fiyatı yaşanan yükselişin etkisi ile 1.172 TL seviyesini görürken çeyrek altının satış fiyatı ise yoğun satış baskısı nedeni ile 1.948 TL seviyesini gördü. 

3 usta ekonomistten altın yorumu ve tahmini! Kemerleri bağlayın sarıkız uçuşa geçiyor

İSLAM MEMİŞ SON ALTIN YORUMU VE FİYAT TAHMİNİ!

Ünlü ekonomist, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamasında "22 Mart'ta Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz arttırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var. Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED'i biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum. Altının ons fiyatı, değerinin altında kalmaya devam ediyor ve toparlanma hızlı olabilir. Haziran sonrası altın fiyatlarında rekorlar gelmeye devam eder.-Gram altın, Haziran sonrasında 1.450-1.500 liraya kadar yükselebilir. Her sıkışma, her baskılanma daha büyük atakların habercisi" diyerek yükseliş beklediğini ifade etti. 

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise "Fed 'den gelen faiz mesajları piyasada fiyatlanıyor. İç piyasada ise seçim sürecine odaklı bir seyir var. Dolar/TL'de görece stabil bir seyir olduğunu söyleyebiliriz bu da gram altın fiyatlarında ons altın hareketlerinin ön plana çıkmasına neden oluyor. Vatandaşın dövizden ziyade altına daha çok itibar ettiğini görüyoruz. Gram altın fiyatlarında önümüzdeki dünlerde 1250 TL seviyesinin geçileceğini düşünüyorum" diyerek yükseliş bekleyen ekonomistler arasında yer aldı. 

ALB Yatırım Araştırma Analisti Ahmet Deniz Yağbasan ise "Daha orta-uzun vadeli bakacak olursak; yılın ikinci yarısından itibaren altın fiyatlarının 2000 dolara doğru yönelebileceğini görebiliriz. Ons altında 2000 dolar senaryosu destek bulursa, gram altında da 1250-1300 TL bandına doğru bir hareketlilik, yılın ikinci yarısı itibarıyla bizi bekliyor olabilir" dedi. 

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen ekonomistlerin açıklamalarına dayanmakta olup emlak365.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.