32 günlük vadeli mevduat faizi enflasyon sonrası rekor tazeledi hesabına TL koyana bankalar 2.248 TL ödeyecek!

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında bankaların en yüksek 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı yeni rekorunu kırdı. Bankada parası olanlara ödenen 100 bin TL aylık faiz getirisi Aralık 2022 rakamı değişti. 100.000 TL 32 günlük en yüksek faiz veren banka değişti.
32 günlük vadeli mevduat faizi enflasyon sonrası rekor tazeledi hesabına TL koyana bankalar 2.248 TL ödeyecek!

Bankaların 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları Türkiye İstatistik Kurum TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında sert yükseliş yaşandı. Bankalar faiz oranlarını peş peşe güncellerken en sert yükseliş vadeli mevduat hesabı faiz oranları bölümünde yaşandı. 

Sahip olduğu TL birikimini yastık altında saklama yerine bankaya yatıran kişiler için bankalar kesenin ağzını bir kere daha açarken teklif edilen en yüksek faiz getirisi yükseldi. En yüksek faiz veren banka unvanı el değiştirirken 100 bin liranın aylık faiz getirisi de bu sayede artmış oldu. İşte 5 Aralık 2022 tarihli güncel 32 günlük en yüksek faiz veren bankalar listesi! 

32 GÜNLÜK EN YÜKSEK FAİZ VEREN BANKA ARALIK 2022!

Aralık ayının gelmesi ile beraber bankalar faiz oranlarını güncellerken 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranları için beklenen yükseliş başladı. Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş dolarizasyon riskini arttırırken bu da bankaların mevduat hesabı faiz oranlarında yükselişe gitmesini zorunlu kıldı. Bankaların yaptığı güncelleme mevduat hesabı faizleri yükselirken 32 günlük vadeli faizi de arttı. 

En yüksek faiz veren banka Alternatif Bank olurken en yüksek 32 günlük vadeli mevduat hesabı faiz oranı ise yaşanan yükselişin ardından yüzde 27 seviyesine ulaştı. Diğer bankalarda da mevduat faizi yukarı yönlü çıkışını sürdürürken yüzde 23 - 27 arasında dalgalandı. 

32 günlük vadeli mevduat faizi enflasyon sonrası rekor tazeledi hesabına TL koyana bankalar 2.248 TL ödeyecek!

100 BİN TL AYLIK FAİZ GETİRİSİ KAÇ TL, 100.000 TL NE KADAR FAİZ GETİRİR?

Parasını bankaya yatırmak isteyen kişilere ödenen faiz oranı yükseltilerek vatandaşın dolara gidişinin önü kesilmek istenirken 100 bin liranın aylık faiz getirisi 2 bin 249 liraya yükseltildi. Akbank vadeli mevduat hesabı ile bu rakam 2 bin 41 TL olarak hesaplanırken 100 bin liranın aylık faiz getirisi Ziraat Bankası üzerinden ise 1.104 TL olarak gerçekleşiyor.