326 Bin TL’ye sıfır araba! Seat açıkladı, 224 Bin TL ÖTV muafiyeti!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken bazı vatandaşlara verilen ÖTV muafiyeti otomobil fiyatlarında yüzde 45’e varan oranlarda düşürebiliyor. Seat firması da Seat Ibiza için Nisan 2023 ÖTV muafiyetli fiyatını açıkladı.
326 Bin TL’ye sıfır araba! Seat açıkladı, 224 Bin TL ÖTV muafiyeti!

Yükselen fiyatlardan dolayı sıfır kilometre otomobil satın almak çok güç bir hale geldi. Araç ihtiyacı olanlar fiyat araştırması yaptıklarında sıfır kilometre otomobiller için çok yüksek bedelleri gözden çıkarmak zorunda kalıyorlar. En ucuz sıfır kilometre araçların fiyatları bile 500 Bin TL’ye dayandı. Bu araçlar da ucuz otomobillerin en düşük donanımlarının fiyatları oluyor. Daha yüksek nitelikli donanımlar tercih edildiğinde bu araçların fiyatları da 600 Bin TL'yi geçiyor.

ENGELLİ MUAFİYETİ İLE UCUZ SIFIR ARABA!

Sıfır kilometre otomobil alırken en düşük maliyetle bu ticareti gerçekleştirmenin sınırlı bir yolu daha bulunuyor. Bu yol herkes tarafından kullanılamıyor. Sadece engeli olan vatandaşlara devlet böyle bir hak veriyor. Lakin tüm engelli vatandaşların böyle bir hakkı bulunmuyor. ÖTV ödemeden sıfır kilometre otomobil satın alabilmek için yüzde 90 oranında engelli olmak gerekiyor. Bu koşulu sağlayan vatandaşlara firmalar sıfır kilometre otomobil satışı yaparken ÖTV hesaplaması yapmıyorlar.

1 MİLYON TL SINIRI VAR!

ÖTV muafiyetli sıfır kilometre otomobiller için sağlanırken bunun bir fiyat sınırlaması bulunuyor. Yapılan son güncelleme ile beraber bu sınır 1 Milyon TL’ye çıkarılmıştı. Ancak son 3-4 aylık süreçte otomobil fiyatlarına gelen zamlarla beraber bu fiyat altında kalan otomobillerin sayısı biraz azaldı. Bundan dolayı engelli muafiyeti ile araç satın almayı düşünenler bir güncelleme yapılmasını ve bu sınırın biraz daha yükseltilmesini istiyorlar.

SEAT ÖTV MUAFİYETLİ FİYAT LİSTESİNİ YAYINLADI1

Seat firması ÖTV muafiyeti ile satışını yaptığı araçlar için fiyat listesini açıkladı. Bu fiyat listesi incelendiğinde en dikkat çeken ise Seat Ibiza fiyatında meydana gelen ÖTV indirimi oldu. Seat Ibiza 1.0 Evo 80 HP Style model otomobilin normal satış fiyatı Nisan fiyat listesine göre 555.000 TL’ye satılıyor. Aynı araç için ÖTV muafiyetli fiyat ise 326.000 TL olarak açıklandı. Bu modelde ÖTV muafiyeti ile 224.000 TL’lik kazanç elde ediliyor.