3.300 TL devlet desteği her ay PTT'den çekiliyor! Bu nakit yardımları almayı unutmayın!

Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara devlet eli uzatılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı milyonlarca vatandaşa her ay PTT üzerinden ödeme yapıyor. Peki kimler bu ödemeleri alma hakkına sahiptirler?
3.300 TL devlet desteği her ay PTT'den çekiliyor! Bu nakit yardımları almayı unutmayın!

İhtiyaç sahibi vatandaşlar sosyal yardımlar ile bütçelerine destek arıyorlar. Devlet durumu uygun olmayan ve geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yardım elini Aile Bakanlığı üzerinden uzatıyor. Aile Bakanlığı’nın sağladığı devlet destekleri ise vatandaşlara her ay PTT üzerinden ödeniyor. PTT şubelerine giden vatandaşlar ödemelerini alarak bir sonraki ayın ödemelerinin yapılmasını bekliyorlar.

Aile Bakanlığı çok farklı koşullarla vatandaşlara sosyal yardım yapıyor. Kadınlar ve çocuklar için özel sosyal yardım programları uygulayan Aile Bakanlığı erkeklere de nakit desteği sağlıyor. Sosyal yardım programlarının şartlarına uyanlar başvuru yapmaları halinde hemen ödeme almaya başlıyorlar.

DUL KADINLARA NAKİT DESTEĞİ

Aile Bakanlığı tarafından dul kadınlara nakit desteği veriliyor. Sosyal güvencesi olmayan ve son resmi nikahlı eşi vefat eden kadınlar başvuru yapmaları halinde bu sosyal yardımı alabiliyorlar. Aylık 1.000 TL olan bu sosyal yardım için PTT üzerinden iki ayda bir 2.000 TL ödeme yapılıyor. Yıllık 12 Bin TL’yi bulan bu devlet desteği yılda 6 defa ödeniyor.

ÖKSÜZ VE YETİM ÇOCUKLARA NAKİT DESTEĞİ

Öksüz ve yetim çocuklar için de Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemesi yapıyor. Annesi veya babası ya da her ikisi birden hayatını kaybeden çocuklar devlet desteği ile geçimlerini bir nebze olsun sağlayabiliyorlar. Bu çocukların her birine aylık sosyal yardım ödemesi yapılıyor. 2 ayda bir PTT’den 1.200 TL ödeme alınabiliyor. Aylık tutar ise 600 TL olarak hesaplanıyor.

ENGELLİ YAKINLARINA SOSYAL YARDIM

Aile Bakanlığı engelli yakınlarının da maddi olarak desteklenmesini sağlıyor. 18 yaşından küçük engelli çocukları olan ailelere nakit desteği sağlanıyor. Bu kapsamda her ay PTT üzerinden bu ailelere 1.226 TL ödeme yapılıyor. Bu sosyal yardımı alabilmek için engelli çocuğun en az yüzde 40 engeli olması gerekiyor.

KRONİK HASTALARA NAKİT DESTEĞİ!

Aile Bakanlığı kronik hastalar için de nakit desteği sağlıyor. Bu kapsamda Tüberküloz veya SSPE hastalığı olanlar nakit desteği alabiliyorlar. Bu hastalar mali kayıp yaşadıkları için kendilerine PTT üzerinden aylık 3.336 TL nakit ödemesi yapılıyor. Gerekli sağlık raporu bulunan kişiler bu sosyal yardımdan yararlanabiliyorlar.