3.350 TL destek ödemesi yapılıyor! Tek şart var, devlet para verecek!

Devlet tarafından vatandaşların bütçelerine destek sağlanması için çeşitli yardımlarda bulunuluyor. Bu sosyal yardımları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veriyor. Koşulları uyanların hesaplarına nakit ödeme gönderiliyor.
3.350 TL destek ödemesi yapılıyor! Tek şart var, devlet para verecek!

Türkiye'de son dönemlerde sosyal yardım alan vatandaşların sayısında oldukça büyük bir artış meydana geldi. Sosyal yardımlar daha kolay verilirken çok daha geniş kitlelere yüksek bütçeler dağıtılıyor. Özellikle ihtiyaç sahiplerine verilen bu nakit yardımlar o kişilerin bütçelerindeki önemli açıkların kapatılmasına destek oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. 

AİLE BAKANLIĞI DESTEKLİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardım politikalarında farklı bir misyon daha belirledi. Bugüne kadar sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyaç sahiplerine belirli koşullarda sosyal yardım ödemeleri yapılıyordu. Şimdi ise bazı sosyal yardımlarda ihtiyaç sahipliği bile aranmamaya başlandı. Öncelik ihtiyaç sahiplerine sosyal yardım ulaştırmak olsa da genel sosyal yardımlar da veriliyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı aynı anda 50'den fazla sosyal yardım programını yürüterek her ay milyarlarca liralık ödeme yapıyor. 

İŞE GİREN İŞSİZLER DESTEK ÖDEMESİ İLE TEŞVİK EDİLİYOR

Devlet tarafından işsizler çeşitli şekillerde desteklenmeye devam ediliyorlar. Çalışma hayatında yer alması gereken ama iş bulamadığı için bunu gerçekleştiremeyen bazı vatandaşlar için Aile Bakanlığı devreye giriyor. Aile Bakanlığı bu kişilere hem iş buluyor hem de işe başlamaları durumunda sosyal yardım veriyor. Bu açıdan oldukça yararlı olan sosyal yardım programı ile her iki taraf da kazançlı çıkıyor. Bir taraftan istihdam artarken diğer taraftan sosyal yardıma muhtaç ailelerin sayısında da gelir artışı ile azalma meydana gelebiliyor. 

Aile Bakanlığı'ndan düzenli sosyal yardım alan ailelerde 18 yal ile 55 yaş arasında olmasına ve çalışmasına engel herhangi bir durum olmamasına rağmen işsiz vatandaşları Aile Bakanlığı İŞKUR'a yönlendiriyor. İŞKUR bu vatandaşlar için uygun olabilecek bazı işler bularak görüşme ayarlıyor. Bu görüşmelere giden vatandaşlar İŞKUR aracılığı ile iş bulabiliyorlar. İşe girmeleri halinde ise hem düzenli maaşa kavuşuyorlar hem de Aile Bakanlığı'ndan İşe Başlama Yardımı alma hakkı elde ediyorlar. 

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Aile Bakanlığı tarafından belirtilen koşulları sağlayan vatandaşlara İşe Başlama Yardımı yapılıyor. Bu sosyal yardımın tutarı 2023 yılı verilerine göre 3.350 TL'ye yükseldi. Aile Bakanlığı'nın işe yönlendirdiği bu kişiler işe başlayarak bu yardımı alabiliyorlar. Her yıl sadece bir defa alınabilen bu sosyal yardım bütçeler için önemli bir destek olabiliyor.