35 TL'ye fırlayacak! Selçuk Geçer iddialı konuştu, dolar kuru tahmini!

Dolar kuru ile alakalı olarak daha önce yaptığı sert çıkışlarla tanınan ekonomist Selçuk Geçer yeni bir dolar kuru tahmininde bulundu. Yaptığı tahminin ekonomik gerçeklikten kaynaklandığını söyleyen Selçuk Geçer bunun gerekçelerini de açıkladı.
35 TL'ye fırlayacak! Selçuk Geçer iddialı konuştu, dolar kuru tahmini!

Türk lirasının dolar karşısında son günlerde gardının düştüğü görülüyor. Dolar kuru artık 19,40 TL’nin üzerine yerleşti. Bundan sonra yükselişin hangi seviyeye doğru olacağı pek de tahmin edilemiyor. Ayrıca bu fiyat ekran fiyatı olurken serbest piyasada dolar kuru çoktan 20 TL’nin üzerine yerleşti.

Dolar kuru ile alakalı olarak ekonomist görüşleri merak ediliyor. Dolar kurunun çok yükseleceğine dair tahminleri ile bilinen ekonomist Selçuk Geçer yeni tahmini ile yeniden gündeme geldi. Dolar kuru hakkında yeni bir analiz yapan Selçuk Geçer vatandaşlara uyarılarda bulundu.

BİLİNMEZLİK CENNETİ YAŞANIYOR

Türkiye ekonomisine dikkat çeken Selçuk Geçer, “Reel kesimlerde işlerin çok iyi gitmediğini görüyoruz. Enflasyon muhasebesi yapan şirketlerin büyük bir tedirginlik içerisinde olduğunu görüyoruz. Bankalarda da aynı sıkıntı yaşanıyor. Tam bir bilinmezlik cenneti yaşanıyor. Bir tane dolar kuru yok. İşsizliği, enflasyonu kimse söyleyemez. TÜİK başka, ENAG veya başkaları farklı.” dedi.

DOLAR KURU TAHMİNİNİ AÇIKLADI!

Dolar kuru tahminini açıklayan Selçuk Geçer, “Dolar kuru 4,75 TL olduğunda o günlerde çıkıp konuştuk. O zaman dolar 12 TL olacak dedik ve bizi şarlatan yerine koydular. Sonrasında onlar şarlatan oldular. Bugün de diyorum ki dolar kuru 35 TL olacak. Yine beni şarlatan yerine koymaya başladılar. Bugün dünyada bütün büyük bankalar dolar kurunun 35 TL’ye yükselebileceğini konuşuyor. Bu rakam çok itidalli bir rakamdır. Bunun üzerine dahi çıkabilir. Hatta dolar kuru katlanarak da yükselebilir. Hangi iktidar başta olursa olsun süreç doğru yönetilemezse dolar kuru tutulamaz.” ifadelerini kullandı.

Seçim sonrasını da değerlendiren Selçuk Geçer, “Seçimler bitecek dolar hemen 10 TL’ye düşecek diye bekleyenler, sakın beklemeyin. Zaten o kadar düşüş olmasın. Tam bir ithalat ülkesi oluruz. Seçimden sonra hemen bir düzeltmeye ihtiyaç var. Önce dövizin gitmesi gereken yere kadar izin verelim. Diğer ekonomi politikalarını aşama aşama devreye sokalım. Günü kurtarmaya çalışan başarısız olur. Onlar başarısız olursa onlara bir şey olmaz, o faturayı halk olarak biz öderiz.” açıklamasını yaptı.

Not: Burada yer alan değerlendirmelerle yatırım yapılması önerilmez. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.