3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek, Maaşlara Ne Zaman Yansıyacak?

Bir süredir gündemde olan 3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Kabul edilen 3600 ek gösterge düzenlemesi ne zaman verilecek, maaşlara ne zaman yansıyacak merak ediliyor.
3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek, Maaşlara Ne Zaman Yansıyacak?

3600 ek gösterge düzenlemesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.3 milyon memur ve memur emeklisi tarafından beklenen düzenlemenin detaylarını açıklamıştı ve tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış yapılacağı bilgisini vermişti. Ek gösterge düzenlemesini de içeren torba kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 3600 ek gösterge ne zaman verilecek, maaşlara ne zaman yansıyacak?

3600 EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin güncel haberler yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları paylaşılan düzenlemeye ilişkin Hürriyet yazarı Noyan Doğan merak edilenleri yazdı. Noyan, 3600 ek göstergenin ne zaman verileceğine ilişkin 'Uygulama asıl 2023’ün ocak ayında uygulamaya girecek. Yani, ek gösterge artışı sonrası maaş ve ikramiyelerdeki artış 2023’ün ocak ayından itibaren uygulanacak. 'ifadelerini kullandı.

3600 Ek Gösterge Ne Zaman Verilecek, Maaşlara Ne Zaman Yansıyacak?

EK GÖSTERGE MAAŞLARA NE ZAMAN YANSIYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre ek gösterge düzenlemesi 2023 yılının başından itibaren uygulanacak. Memur ve emekliler, ikramiye ve maaş artışlarından 2023 yılından itibaren yararlanmaya başlayacak. Ek gösterge, öğrenci affı, en düşük emekli aylığının 3.500 TL olmasını öngören kanun teklifi TBMM'de kabul edildi.

Ek gösterge, memurların unvan, sınıf, hizmet, derecelerine göre farklılık gösteriyor. Bir diğer adı katsayı olan ek gösterge, memurların çalışırken maaşlarını, emekli olurken emekli ikramiyelerini ve sonrasında da emekli maaşlarının hesaplanmasında kullanılıyor. Ek gösterge artınca hem maaş hem emekli ikramiyeleri de artıyor.