4 çocuğu olanda alacak tek çocuğu olanda! Sisteme kayıt olanlara veriliyor ödemeler nakit hesaba yatıyor

Devletin nakit para yardımları tüm hızı ile devam ederken çocuk sahibi olan ailelere destek miktarı arttırılmıştı. Süreçte çocuklu ailelere yönelik yeni yardım paketi açıklandı. 1, 2, 3, 4 çocuğu olan ailelere para yardımı nedir, Çocuk Destek Bileşeni kimlere ödenir?
4 çocuğu olanda alacak tek çocuğu olanda! Sisteme kayıt olanlara veriliyor ödemeler nakit hesaba yatıyor

Sosyal yardım paketlerinde kapsam genişletilirken aynı zamanda ödenen parasal miktarlar da arttırılmıştı. Yapılan yeni düzenleme sonrasında Çocuk Destek Bileşeni paketi de başvuruya açılmış, çocuklu ailelere para yardımı yapılacağı ilan edilmişti. 

Enflasyonda yaşanan yükseliş nedeniyle vatandaşların alım gücü zayıflarken özellikle de gelen zamlar çocuklu ailelerin geçim sıkıntı yaşamasına neden olmuştu. Süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama ile Çocuk Destek Bileşeni paketinde ödenen parasal yardımları arttırdıklarını açıkladı. 

ÇOCUK SAYISI FAZLA OLAN HANE DAHA FAZLA PARA YARDIMI ALACAK! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklama ile duyurulan Çocuk Destek Bileşik paketi yoğun ilgi gördü. Özellikle de okulların açılması ile ailelerin giderleri artarken vatandaşlar devletten nakit para yardımı almanın yollarını araştırmaya başlamıştı. Çocuklu ailelere ödenecek olan para yardımı çocuk sayısı ile beraber artacak. 

4 çocuğu olanda alacak tek çocuğu olanda! Sisteme kayıt olanlara veriliyor ödemeler nakit hesaba yatıyor

Başvurusu kabul edilen ve uygun bulunan ailelere;

Çocuk destek bileşeni yardımı olarak 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 

3 çocuklu hanelere 450 lira,

4 çocuklu hanelere 500 lira,

6 çocuklu aileler ise 650 lira sosyal yardım parası ödenecek. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılacak olan başvurularda aileler yardım almak için gerekli şartları taşımakla yükümlü olacak. Bu şartlar arasında hane içerisinde düşen kişi başı gelirin 1.833 TL sınırını aşması şartı ilk sırada yer alıyor. Yani 5 haneli bir ailede sadece bir kişinin asgari ücret maaşı ile çalışması durumunda 5.500/5= 1.100 TL olduğu için bu aile yardım parası alabilecek.