4 milyon aileye destek ödemesi! Başvuru yapanlara devlet 1.500 TL, 2.000 TL, 2.500 TL veriyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı fatih Dönmez 4 milyon haneye doğalgaz tüketim desteği verileceğini açıkladı. Doğalgaz tüketim desteği nasıl alınır?
4 milyon aileye destek ödemesi! Başvuru yapanlara devlet 1.500 TL, 2.000 TL, 2.500 TL veriyor!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşların bütçelerine nakit destekler verilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Bu destek ödemeleri belirli koşullarda verilirken devreye sokulan bu uygulamalar ile aile bütçelerinde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amaçlanıyor. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den destek açıklaması geldi.

4 MİLYON AİLE DESTEK ALACAK!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bugün TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde bir konuşma yaptı. Bu konuşma sırasında vatandaşlara verilen desteklere değinen Bakan Fatih Dönmez, “Vatandaşlarımızın doğalgaz harcamalarına devlet olarak destek veriyoruz. Bu yıl 100 milyar TL’lik doğalgaz maliyetini devlet olarak karşıladık ve bunu vatandaşlarımıza hiç yansıtmadık. Bununla da kalmıyoruz ve 4 milyon haneye her yıl 3 Milyar TL’lik destek veriyoruz. 2022 yılının Ocak – Ekim döneminde 331 bin aileye toplamda 114 Milyon TL doğalgaz tüketim desteği verilmiştir. Bu destek ödemeleri yapılmaya devam edilmektedir.” dedi.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ NEREDEN VE NASIL ALINIR?

Doğalgaz tüketim desteğini almak isteyen vatandaşlar bu devlet desteğini nasıl alabileceklerini merak ediyorlar. Bu konuda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında ortak bir sosyal yardım programı uygulanıyor. Doğalgaz tüketim desteği için süreçler Aile Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Aile Bakanlığı belirli koşullarla bu sosyal yardımı vatandaşlara ulaştırıyor.

Aile Bakanlığı’dan doğalgaz tüketim desteği almak için ev sahibi veya kiracı olmanın bir önemi bulunmuyor. Vatandaşlar eğer isimleri adına kayıtlı bir doğalgaz aboneliği varsa bu devlet desteğini alabiliyorlar. Bunun için herhangi bir gelir şartı da uygulanmıyor. Başvuru yaparak bu sosyal destekten yararlanmak mümkün oluyor.

Doğalgaz tüketim desteği almak isteyen vatandaşların başvurularını E-Devlet üzerinden yapmaları gerekiyor. Bu yolla başvuru yapmak istemeyenler başvuru işlemlerini illerde ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de şahsen yapabiliyorlar. Bu başvurular değerlendirmeye alınarak onaylanıyor. Başvuru sırasında doğru bilgiler veren vatandaşların başvuruları büyük oranda kabul ediliyor. 4 milyon haneye yapılacak olan bu yardımlar 2022 yılında sadece 331 bin aileye verilebildi.

Doğalgaz tüketin desteği ile alakalı olarak miktar da merak ediliyor. Verilen bilgilere göre doğalgaz tüketim desteği ödemeleri 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor. Bu miktar illerdeki iklim şartlarına göre belirleniyor. Ilıman iklime sahip illerde daha düşük tutarlarda ödemeler yapılıyor.