4 Milyon Kişiye 7.200 TL Sosyal Yardım Veriliyor! Başvuru Yapanların Paralarını Aile Bakanlığı Yatırıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4 milyon haneye yıllık 7.200 TL sosyal yardım ödemesi yapıyor. İşte Aile Destek Programı hakkında merak edilen ayrıntılar ve kimlerin sosyal yardım alabileceklerine dair ayrıntılar...
4 Milyon Kişiye 7.200 TL Sosyal Yardım Veriliyor! Başvuru Yapanların Paralarını Aile Bakanlığı Yatırıyor!

Türkiye’de sosyal yardımlar son aylarda oldukça büyük önem kazandı. Vatandaşların yüksek enflasyon karşısında zor bir finansal ortam içinde kalmalarından dolayı devlet yardım elini ihtiyaç sahibi ailelere uzatıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan Aile Destek Programı kapsamında 15 Milyar TL kaynak bu sosyal yardım için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na aktarıldı. Peki bu sosyal yardım için kimler başvuru yapabilir?

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aile Destek programı kapsamında vatandaşlara 12 ay boyunca her ay sosyal yardım ödemesi yapılacak. Gelir şartlarına göre vatandaşlara aylık 450 TL, 500 TL, 550 TL ve 600 TL sosyal yardım alabilecekler. Bu şekilde bir haneye 12 ayda 7.200 TL ödeme yapılabilecek. Bu ödemeler karşılıksız olacak ve yardım alan hanelerin gelir durumlarının değişmesi durumunda yeni değerlendirme yapılabilecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından şu anda başvuruya açık olan Aile Destek Paketi kapsamında vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Ancak bu sosyal yardım için hangi vatandaşların başvuru yapabilecekleri merak ediliyor. Buna göre başvuru yapan hanelerin gelir durumlarına bakılıyor. Belirlenen ilke gereği Aile Destek Paketi sosyal yardımından yararlanabilmek için hane içindeki kişi başı gelir net asgari ücretin üçte birini geçmemeli.

Asgari ücrete zam yapılmadan önce hane içinde kişi başı gelirin 1.417 TL’yi geçmemesi gerekiyordu. Ancak net asgari ücretin 5.500 TL’ye çıkarılmasıyla beraber bu tutar da 1.833 TL’ye yükseldi. 4 kişilik bir ailede 7.300 TL’nin altında bir gelir olması durumunda bu vatandaşlar Aile Destek Paketi kapsamında verilecek olan sosyal yardım için başvuru yapabilecekler. Bu gelirin üzerinde bir gelire sahip olanlara ise bu sosyal yardımdan yararlanma imkanı verilmeyecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Aile Destek Paketi kapsamında başvuru işlemlerinin nasıl yapılabileceği de belli oldu. Buna göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iki ayrı kanaldan başvuruları kabul etmeye başladı. Vatandaşlar e-devlet üzerinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardım başvurusu hizmeti aracılığı dolduracakları form ile başvuru yapabilecekler. E-devlet üzerinden başvuru yapmakta zorlanan vatandaşlar ise il ve ilçelerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek bizzat başvurularını iletebilecekler.