400 Bin TL kredi desteği! İkinci el konut alacaklara Halkbank'tan ucuz finansman!

İkinci el konut satın almak isteyenlere uygun finansman desteği Halkbank tarafından veriliyor. Halkbank’ın ikinci el konut kredisi kampanyasının aylık faizi ne kadar? İkinci el konut kredisinde limit sınırı uygulanıyor mu?
400 Bin TL kredi desteği! İkinci el konut alacaklara Halkbank'tan ucuz finansman!

Konut fiyatlarında meydana gelen yükselişlerle beraber ev satın alma planı olanlar bu planlarında bazı değişiklikler yapmak zorunda kalıyorlar. Yükselen fiyatlar karşısında sıfır konutlar yerine ikinci el konutlar tercih edilmeye başlandı. İnsanlar ihtiyaçtan dolayı ev satın alırken ikinci el konut tercihleri ile bir miktar daha düşük fiyat bulabiliyorlar. Beklemek seçeneği ise pek düşünülmüyor. Son 2 yıldır konut satın alma taleplerini erteleyenlerin tamamı hep daha yüksek fiyatlarla karşılaştılar. Bunun için de ikinci el konutlara finansman destekleri araştırılıyor. Halkbank bu finansman imkanını müşterilerine sunan bankalar arasında yer alıyor.

HALKBANK İKİNCİ EL KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

İkinci el konut satın alırken Halkbank müşterilerine kredi imkanı sağlıyor. Düşük faizli olan bu konut kredisi ev sahibi olma da Halkbank müşterilerine yardımcı oluyor. Bu konut kredisi belirli kurallar dahilinde kullanılabiliyor. Bu çerçeve ikinci el konut kredisi kampanyası kapsamında belirlenerek müşterilerin kullanımına sunuldu.

Halkbank’ın ikinci el konut kredisi imkanı 120 aya kadar vade seçeneğine de sahip oluyor. Konut kredisinin vade süresi ne kadar uzun tutulabilirse aylık taksit tutarı da daha düşük olabiliyor. Bu durumun tek dezavantajı ise uzun vadeli konut kredilerinde faiz maliyetlerinin daha yüksek olması oluyor.

KREDİ LİMİTİ VAR MI?

Bankalar son dönemlerde müşterilere kredi kullandırmama yönünde bir tavır içerisinde olabiliyorlar. Bu durum konut kredilerinde etkisini daha fazla gösterebiliyor. Konut kredisi çekilecekse talep edilen krediden daha düşük tutarda kredilere onay çıkıyor. Bu konuda müşteriye özel uygulama yapılırken kredi kullanmak isteyenler banka ile iletişime geçerek ne kadar kredi kullanabileceğini öğrenmelidir.

400 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

konut-kredisi-hesaplama.jpg

Halkbank'tan ikinci el konutlar için konut kredisi kullanıldığında müşterilerin kredi hesaplamaları aylık yüzde 1,29 oranında faiz ile yapılıyor. 120 ay vadeli 400 Bin TL kredinin aylık taksiti ise 6.571 TL şeklinde hesaplanıyor. Kullanılan bu 400 Bin TL'lik ikinci el konut kredisinin toplam maliyeti 788.577 TL oluyor.