48 Ay Vadeli 125 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyaları! Akbank, Garanti BBVA, Denizbank Aylık Kaç TL Taksit İstiyorlar?

Taşıt kredisi çekenler hangi maliyetlerle karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 125 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti Akbank, Garanti BBVA ve Denizbank'ta ne kadar?
48 Ay Vadeli 125 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyaları! Akbank, Garanti BBVA, Denizbank Aylık Kaç TL Taksit İstiyorlar?

Otomobil sahibi olmak için imkanlarını değerlendirenler finansal çıkmaza girdiklerinde imdatlarına bankalar yetişiyor. Bankalar tarafından verilen taşıt kredileri ile otomobil sahibi olmak kolaylaşıyor. Çekilen taşıt kredisi ise taksitler halinde bankalara geri ödeniyor. Peki taşıt kredisi hangi şartlarda kullanılır? Taşıt kredisi maliyetleri ne kadardır? Akbank, Garanti BBVA ve Denizbank'ın taşıt kredisi aylık faiz oranı yüzde kaçtır?

TAŞIT KREDİSİ ÇEKECEKLER DİKKAT!

Taşıt kredisi kullanmak isteyenler bu kredi türünün özelliklerini araştırıyorlar. Taşıt kredilerinde uygulanacak olan azami vade süresi ile ve48 rilebilecek taşıt kredisi miktarının üst sınırının belirlenmesine dair kurallar BDDK tarafından konuluyor. 

BDDK kurallarına göre bankalar müşterilere taşıt kredisi verirken önce otomobilin değerine bakıyorlar. bu değer üzerinden önce kredi vadesi belirleniyor. Değeri 400 Bin TL'ye kadar olan otomobiller için 48 aya kadar vade, değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında olan otomobiller için 36 aya kadar vade, değeri 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında olan otomobiller için 24 aya kadar vade ve değeri 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki otomobiller için 12 aya kadar vade ile taşıt kredisi veriliyor. Değeri 2 Milyon TL'nin üzerinde olan otomobiller için ise taşıt kredisi verilmiyor.

Taşıt kredisi kullanılırken müşteriye verilebilecek olan kredinin üst limiti yine otomobilin değerine göre belirleniyor. Değeri 400 Bin TL'ye kadar olan otomobiller için yüzde 70 oranında, değeri 400 Bin TL ile 800 Bin TL arasında olan otomobiller için yüzde 50 oranında, değeri 800 Bin TL ile 1,2 Milyon TL arasında olan otomobiller için yüzde 30 oranında ve değeri 1,2 Milyon TL ile 2 Milyon TL arasındaki otomobiller için yüzde 20 oranında kredilendirme yapılıyor. 

AKBANK 125 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Akbank'tan taşıt kredisi kullanan müşterilere banka tarafından aylık yüzde 2,05 oranında kredi faizi uygulanıyor. 48 ay vadeli 125 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti 4.466 TL oluyor.

GARANTİ BBVA 125 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Garanti BBVA'nın taşıt kredisi aylık faizi yüzde 2,29 olarak açıklandı. 48 ay vadeli 125 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti 4.720 TL olarak hesaplanıyor.

48 Ay Vadeli 125 Bin TL Taşıt Kredisi Kampanyaları! Akbank, Garanti BBVA, Denizbank Aylık Kaç TL Taksit İstiyorlar?

DENİZBANK 125 BİN TL TAŞIT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

Denizbank'ın taşıt kredisi aylık faiz oranının yüzde 2,72 olduğu bildirildi. 48 ay vadeli 125 Bin TL taşıt kredisinin aylık taksiti 5.191 TL oluyor.