500 bin TL konut kredisi Halkbank'ta kaç TL taksitle kullandırılır?

Halkbank'ın konut kredisi taksit hesaplamaları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Halkbank yüzde kaç faizle konut kredisi veriyor? Halkbank'ın konut kredisi maliyetleri ne kadar?
500 bin TL konut kredisi Halkbank'ta kaç TL taksitle kullandırılır?

Halkbank'ın konut kredisi ürünü ile alakalı olarak oldukça kapsamlı araştırmalar yapılıyor. Ev sahibi olmak isteyenler sahip oldukları tüm birikimleri bir araya toplasalar da bir evi satın alabilecek tutarı ortaya koyamıyorlar. Bu durumda bankaların konut kredisi destekleri devreye giriyor. Halkbank da uygun maliyetle konut kredisi veren banka olarak ev satın almayı düşünen müşterilerini destekliyor. 

HALKBANK'TAN KONUT KREDİSİ HANGİ ŞARTLARDA ÇEKİLİR?

Halkbank'tan konut kredisi çekmek bazı şartlarla mümkün olabiliyor. Öncelikle müşteriler kredi taksitlerini ödeyebilecek bir gelire sahip olmalılar. Bu belgelenebilir gelirin ardından satın alınmak istenen ev üzerinde banka adına ipotek tesis ediliyor. Bu ipotek bir anlamda bankanın kendisini güvence altına alması anlamına geliyor. Banka koyduğu ipoteği konut kredisi borcu kapanana kadar kaldırmıyor. Böylelikle konutun bankadan habersiz üçüncü bir kişiye satışı da yapılamıyor. 

120 AYA KADAR VADE YAPILIYOR

Halkbank müşterileri konut kredisi başvurusunda bulunduklarında kredilerine en fazla 120 aya kadar vade yapılabiliyor. Aslında bu azami vade süresi ile alakalı kararı Halkbank vermiyor. BDDK'nın tüm bankalara uymak zorunda bıraktığı kural gereği konut kredileri en fazla 120 aya kadar vade ile kullandırılıyor. 

Konut kredisini uzun vadeli olarak kullanmanın avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Müşteriler uzun vadeli konut kredisi kullanmaları durumunda kredi taksitlerini düşük seviyelerde tutabiliyorlar. Ancak buna karşın kullanılan kredi için bankaya ödenecek olan faiz maliyeti uzun vadelerde daha yüksek oluyor. Kısa vadeli konut kredilerinin faiz maliyetleri daha düşük olurken onların da kredi taksitleri çok yüksek miktarlarda olabiliyor. 

Esnek ödeme koşulları ile de konut kredisi kullanma imkanını Halkbank müşterilerine veriyor. Bu kapsamda müşteriler kendi bütçelerine göre bir geri ödeme planı seçebiliyorlar. Aylık eşit taksitli ödeme planının yanında artan taksitli, azalan taksitli, 3 ayda bir eşit taksitli ve serbest ödemeli ödeme planları da seçilebiliyor.

 500 BİN TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

500 bin TL konut kredisi Halkbank'ta kaç TL taksitle kullandırılır?

Halkbank'tan konut kredisi kullanan müşterilere aylık yüzde 1,20 oranında kredi faizi uygulanıyor. 120 ay vadeli 500 Bin TL konut kredisinin aylık taksiti 7.884 TL, toplam kredi maliyeti de 946.082 TL olarak hesaplanıyor.