7 bankadan kredi kartı sahiplerine son dakika duyurusu hemen kontrol edin 30 gün içinde çekmezseniz paranız yanabilir!

Kredi kartı sahiplerine kritik uyarı geldi. Pandemi döneminde rekor seviyelere ulaşan kredi kartı müşteri sayısı ile bankalar rekor üzerine rekor kırarken kredi kartı bonus chip para puanları için kart sahiplerine son kullanma tarihi uyarısı yapıldı.
7 bankadan kredi kartı sahiplerine son dakika duyurusu hemen kontrol edin 30 gün içinde çekmezseniz paranız yanabilir!

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısına 1 Ocak 2023 tarihi hatırlatılması yapıldı. Yeni yıla sayılı günler kala vatandaşlarda yıl sonu harcamaları artarken yapılan harcamalardan kazanılan puanlar için ise son kullanma tarihi uyarısı geldi. 

Kredi kartı para puan, chip para ve bonus para olarak anılan kredi kartından yapılan harcamalardan kazanılan paralar için yıl sonunun gelmesi ile geçerlilik süresi hatırlatıldı. Kredi kartlarının para puan uygulamaları bu sene yaşanan rekabet ile artarken son derece yüksek tutarlarda para puan kazanılmasına olanak sağlanmıştı. 

KREDİ  KARTI SAHİPLERİ HEMEN KONTROL EDİN! 

Kredi kartlarında puan biriktiren kişiler için yılbaşına sayılı günler kala para puan uygulaması geldi. Bazı bankalar yılbaşında kredi kartlarında biriken paraları sıfırlarken bazı bankalar ise belirli kampanyalarda süre belirtilirken verilen para puanların dışında kalan puanları silmemeyi tercih ediyordu. Hatırlanacağı üzere bu sene yılbaşında da benzer tartışmalar yaşanmıştı. 

O dönemde İş Bankası Maximum kredi kartı için yaptığı açıklamasında "'Bir takvim yılı boyunca, süreli kampanyalar haricinde, yapılan alışverişlerden kazanılan MaxiPuanların, takip eden iki yıllık sürenin sonuna kadar kullanılması gerekmektedir. Kullanılmayan MaxiPuanlar söz konusu sürenin bitiminde silinecektir'' ifadelerine yer vermişti. 

Düzenlenen kampanyalardan kazanılan para puanlar için ise zaten kampanya döneminde açıklama yapılarak para puan son kullanma tarihi belirtiliyor. Bunun dışında kalan alışverişlerden kazanılan para puanlar için ise bankalar genelde 12 aylık son kullanma tarihi veriyor. Bu süre zarfında kullanılmayan kredi kartına yüklenen para puanlar silinirken bazı bankalar ise her sene yılbaşında kullanılmayan para puanları yeni yılda kartlara yüklemiyor ve siliyor. Bu nedenle kredi kartı sahiplerinin mutlaka yıl sonuna yaklaşılırken para puanlarını kontrol ederek harcamaları ya da bankaları ile iletişime geçerek bu para puanın silinip silinmeyeceğini teyit etmesi gerekiyor.