7 Temmuz Evde Bakım Maaşı Yatan İller Belli Oldu mu, Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli ve yaşlı, evinde bakıma muhtaç olan kişilere verilen engelli bakım maaşı ödemeleri başladı mı? 7 Temmuz 2022 evde bakım parası yatan iller.
7 Temmuz Evde Bakım Maaşı Yatan İller Belli Oldu mu, Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Asgari ücrete ara zam yapılmasının ardından evde bakım maaşı da yeniden gündeme geldi. Evinde bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlı bireylere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maaş ödeniyor. Ödemeler her ayın 15'inden itibaren yapılıyor. Evde bakım maaşı ne kadar oldu, ödemeler Kurban Bayramı'ndan önce yapılacak mı, 7 Temmuz evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hak sahipleri evde balım maaşı ödemelerine odaklandı. Her ay düzenli olarak verilen evde bakım maaşının ne kadar olduğu da araştırılıyor. Evde bakım parası ödemelerinin Kurban Bayramı öncesinde yapılıp yapılmayacağına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama gelmişti.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR OLDU 2022?

7 Temmuz Evde Bakım Maaşı Yatan İller Belli Oldu mu, Ödemeler Ne Zaman Yapılacak?

Asgari ücrete yapılan ara zam ile evde bakım ve engelli maaşlarının zam oranı da belli oldu. Temmuz ayından itibaren evde bakım maaşı 2.706 TL'den 3.340 TL'ye yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATACAK, BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Evde bakım maaşları normalde her ayın 15'inde ödenmeye başlıyor ve ayın son gününe kadar devam ediyor. Temmuz ayında ise Kurban Bayramı nedeniyle ödemeler erken yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödemelerin bayramdan önce yapılacağını açıklamıştı.

7 TEMMUZ EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER

7 Temmuz 2022 evde bakım maaşı yatan iller belli olmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre evde bakım maaşı ödemelerinin en geç 9 Temmuz Cuma günü yatırılması bekleniyor.