AA Finans Merkez Bankası faiz kararı beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Piyasaların nefesini tutarak beklemiş olduğu Merkez Bankası PPK toplantısı Kasım ayı faiz kararı için AA Finans beklenti anketi sonuçları açıklandı.
AA Finans Merkez Bankası faiz kararı beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Yükselen enflasyon oranı ve dolar kuru nedeniyle tüm piyasaların merakla beklemiş olduğu Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı için geri sayım başlarken AA beklenti anketi açıklandı. AA Finans beklenti anketi ile Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararı için ekonomistlerin tahmini belli oldu. 

24 Kasım Perşembe günü yapılacak olan Merkez Bankası para politikası kurulu toplantısı ile alınacak olan karar bankalardan kredi çekmek isteyenler kadar dolar ve altın fiyatlarını da yakından etkileyecek. Karar hakkında beklenti anketi sonuçları gelmeye devam ediyor. 

AA FİNANS KASIM AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI BEKLENTİ ANKETİ! 

Kasım ayına ilişkin olarak merakla beklenen Kasım ayı beklenti anketi sonuçları yayımlandı.18 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket verilerine göre Merkez Bankası'nın Kasım ayında da faiz indirimi yapacağı beklentisi oluştu 

Anket sonuçlarına göre medyan beklenti Kasım ayında Merkez Bankası tarafından 150 baz puanlık faiz indirimi yapılacağı yönünde oldu. Bu faiz indiriminin gerçekleşmesi durumunda yüzde 10,50 olan politikası olan yüzde 9 seviyesine çekilmiş olacak. 2022 yıl sonu politika faiz oranı beklentisi de yüzde 9 olarak gerçekleşti. Hatırlanacağı üzere Ekim ayında yapılan PPK toplantısında da 150 baz puanlık faiz indirimi yapılmıştı. Yapılan indirim sonrasında yüzde 12 olan politika faiz oranı yüzde 10,50 seviyesine çekilmişti. Ekonomistlerin 150 baz puanlık faiz indirimi yapması durumunda politika faiz oranı uzun süre sonra yine tek haneli seviyelere çekilmiş olacak.