ABD enflasyon verisi Mart 2023 bugün ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Mart ayının en önemli verileri arasında yer alan ABD enflasyon verisi Şubat 2023 için geri sayım başladı. ABD Mart ayı enflasyon verisi bugün ne zaman, saat kaçta açıklanacak, dolar ve altın nasıl etkilenir?
ABD enflasyon verisi Mart 2023 bugün ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

ABD enflasyon verisi Mart 2023 bugün ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Mart ayı ekonomik veri takvimi içerisinde yer alan en önemli verilerden biri olan Şubat ayı ABD enflasyon verisi için geri sayım başladı. Pek çok kişi veriyi ABD enflasyon verisi Mart 2023 olarak takip etse de Mart ayında açıklanmasına rağmen söz konusu veri Şubat ayına ilişkin rakamları verecek. 

Son dönemde ABD'de batan iki büyük bankanın yarattığı deprem etkisi ile dalgalanan piyasalarda nefesler tutulurken Amerika'dan gelecek olan açıklama ile dolar kuru, altın fiyatları, kripto paralar ve borsalar kendilerine yeni bir yön bulmaya çalışacaklar. Enflasyonun beklentinin üzerinde, altında ya da beklentileri ile doğru orantılı çıkması gibi durumlara göre yeni fiyatlamalar yapılacak. 

ABD ENFLASYON VERİSİ ŞUBAT / MART 2023 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ekonomik olarak dünya her geçen gün daha da kötü bir duruma doğru evrilmeye devam ederken salgın hastalıklar, iç karışıklıklar ve savaşlar, doğal afetler ve artan nüfusun yarattığı etkiler alarm zillerinin çalmasına neden olmuştu. Dünya son yıllarda büyük bir savrulma yaşarken ülkeler ekonomilerini ayakta tutabilmenin mücadelesine girişmişti. 

ABD enflasyon verisi bugün saat 15:30 itibari ile açıklanacak. FED tarafından alınacak olan faiz kararı için en önemli öncü gösterge olan enflasyon verisi dolar kuru, altın fiyatları ve borsalar ile kripto para birimleri için de yön belirleyici olacak. Söz konusu veri bir önceki dönem olan Ocak ayında yüzde 6,4 olarak gerçekleşirken Şubat ayı enflasyon beklentisi ise yüzde 6 olarak açıklanmıştı. Enflasyonun düşük gelmesi altına yarayacak. Yüksek enflasyon ise FED faiz artırımı ihtimalini güçlendirerek dolara yarayacak.