Açıklama yapıldı, fiyat belli oldu gibi! TOGG bu fiyatla piyasaya giriş yapacak!

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 29 Ekim’de açılacak olan fabrikasında seri üretim çalışmalarında artık sona gelinen TOGG için en çok merak edilen üretilecek olan otomobilin fiyatı oldu. TOGG piyasaya çıktığında ne kadar olacak? TOGG elektrikli otomobilin fiyatı belli oldu mu?
Açıklama yapıldı, fiyat belli oldu gibi! TOGG bu fiyatla piyasaya giriş yapacak!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yerli otomobil yapımında artık son aşamaya gelindi. Bursa’nın Gemlik ilçesinde dev bir üretim tesisi yapılırken TOGG fabrikasının açılışı 29 Ekim’de yapılacak. Bu açılıştan sonra ise üretim aşamasına resmen geçilecek. Fabrika inşaatı devam ederken TOGG için üretim planlaması da belirli bir seviyeye kadar getirildi.

MART 2023’TE YOLLARDA OLACAK

29 Ekim’de fabrika açılışının ardından ilk otomobillerin yollara çıkışının Mart 2023’te olacağı bildirildi. En çok merak edilen ise TOGG’un fiyatının ne kadar olacağı oluyor. Bu konuda TOGG CEO’su Gürcan Karakaş önemli açıklamalar yaptı. Peki yerli otomobil TOGG kaç TL fiyatla piyasaya girecek? TOGG satın almak isteyenlerin kaç TL ödeme yapmaları gerekecek?

FİYAT AÇIKLAMASI YAPILDI!

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş üretilecek olan ilk otomobillerin fiyatlarına dair bir değerlendirme yaparak, “Üretim planlamamızı eksiksiz bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. İlk üreteceğimiz otomobil model TOGG C – SUV olacak. Biz otomobilimiz ile piyasaya çıktığımızda elektrikli otomobillerle değil de C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar ile rekabet ediyor olacağız. Dolayısı ile bizim fiyat açısından onlarla bir rekabet içerisine girmemiz olağan bir durum.” ifadelerini kullandı.

TOGG için fiyat ile alakalı olarak önemli ipuçları veren TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, “Otomobil piyasasında bugünden 6 ay sonrası için bir fiyat vermeniz mümkün değil. Bundan dolayı bizler de TOGG için şu fiyatta olacak açıklaması yapamıyoruz. Sadece rekabet edilebilir fiyat diyoruz. Bu da üç aşağı beş yukarı fiyatların hangi baremde olduğunu gösteriyor.” dedi.

TOGG’UN REKABET EDECEĞİ ARAÇLAR VE FİYATLARI!

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’ın bu açıklamayı yapmasının ardından TOGG’un piyasada rekabet edeceği araçlar merak konusu oldu. Firmaların C-SUV segmentindeki araçlarının Opel Grandland, Peugeot 3008, Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson ve Nissan Qashqai olduğu bildirildi. Bu otomobillerin fiyatları 870 Bin TL ile 988 Bin TL arasında değişiyor. TOGG’un da şu andaki güncel fiyatlardan yaklaşık 900 Bin TL’lik bir fiyatla piyasaya gireceği tahmin ediliyor.

Opel Grandland: 899.900 TL
Nissan Qashqai: 937.900 TL
Peugeot 3008: 988.000 TL
Volkswagen Tiguan: 937.400 TL
Hyundai Tucson: 870.000 TL