Ahmet Özal ben iktisatçıyım diye hesapladı! Tek Parti başkanı dolar kuru tahmini beklentisi ile ağızları açık bıraktı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal yaptığı dolar kuru yorumu ile sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Dolar kuru 20 lirayı geçer mi, ne olur, ne zaman geçecek, kaç TL olur, 2022 yıl sonu beklentisi ne kadar, kaç TL?

Dolar kuru büyük bir hızla yükselişine devam ederken bir kur tahmini de merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu, TEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Özal tarafından yapıldı. Amerikan Merkez Bankası FED tarafından Çarşamba günü açıklanacak olan faiz kararı öncesinde dolar kuru 17,85 TL seviyesini görerek 2022 senesinin rekorunu kırarken dolarda yaşanan yükseliş piyasalarda hareketlenmeye neden olmuştu. 

Geride bıraktığımız hafta içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Temmuz ayı faiz kararı açıklanmış, politika faiz oranı yüzde 14 seviyesinde sabit tutulmuştu. Avrupa Merkez Bankası ECB 11 sene sonra faiz artışına giderken Çarşamba günü de FED'in faiz artışı yapacağı beklentisinin ağırlık kazandığı ortamda atılan bu adım ile dolar kurunda yukarı yönlü hareketlilik hız kazanmıştı. 

 UZMANLARIN DOLAR YORUMLARI! DOLAR NEDEN YÜKSELDİ, YÜKSELİYOR?

Dolar kurunda yaşanan yükselişin en önemli nedeni Çarşamba günü yapılacak olan FED Temmuz toplantısı ile Amerikan Merkez Bankası'nın politika faiz oranını 75 - 100 baz puan aralığında yükselteceği beklentisi olarak gösteriliyor. Dolar kuru tüm küresel piyasalarda güçlenme yaşarken, TL'nin içerisinde yer aldığı gelişmekte olan ülkelerin para birimleri ise değer kaybediyor. 

Ahmet Özal ben iktisatçıyım diye hesapladı! Tek Parti başkanı dolar kuru tahmini beklentisi ile ağızları açık bıraktı

Dolar kuru 17.79 TL başladığı Pazartesi gününde 17,84 TL seviyesi ile yükseliş yönlü işlem görmeye devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan yükseliş baskısının Çarşamba günü FED tarafından yapılacak olan açıklamaya göre yön belirleyeceği belirtilirken faiz kararı kadar FED Başkanı Powell tarafından yapılacak olan konuşmada verilen mesajlarda takip edilecek. 

Ahmet Özal ben iktisatçıyım diye hesapladı! Tek Parti başkanı dolar kuru tahmini beklentisi ile ağızları açık bıraktı

TEK PARTİSİ BAŞKANI AHMET ÖZAL'DAN SON DAKİKA DOLAR TAHMİNİ! 

Ahmet Özal dolar kuru hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde kendisinin iktisatçı olduğunu ve yurt dışında eğitim gördüğünü belirterek "Dolar bugün 17,5 lira, yarın 25,5 lira olacak onu da biliyoruz, bunlara dur demek lazım. Ben Tayyip Bey aleyhine konuşmuyorum ama hükümeti ekonomi konusunda eleştiriyorum.

 Ekonomi yönetimi yanlıştır, bunları söylüyoruz zaten halimiz belli" diyerek acilen önlem alınması gerektiğini söyledi. Kimse ile kavga dertleri olmadığını belirten Ahmet Özal sadece vatandaşların sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirtti. Dolar kurunda piyasalarda bu haftanın en önemli verisi FED faiz kararı olarak takip edilecek.