Aile Bakanlığı 7.200 TL ödüyor! Başvuranlar parayı alıyorlar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam ediliyor. Aile Bakanlığı başvuru yapanlara 7.200 TL ödeme yapılacağını açıkladı.
Aile Bakanlığı 7.200 TL ödüyor! Başvuranlar parayı alıyorlar!

Türkiye’de sosyal yardımlara olan ilgi son dönemlerde oldukça arttı. Yaşanan ekonomik sıkıntıları aşma noktasında sorun yaşayan vatandaşlar sosyal yardımlara yöneliyorlar. Bu durum da sosyal yardım ihtiyaçlarının artması ile sonuçlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın organize ettiği sosyal yardım programları ile vatandaşlara çeşitli miktarlarda sosyal yardım ödemesi yapılıyor. 7.200 TL sosyal yardım da bunlardan birisi oldu.

AİLE BAKANLIĞI 7.200 TL ÖDÜYOR

Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programı olan Aile Destek Programı ihtiyaç sahibi hanelerin maddi olarak desteklenmesini amaçlıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar nakit desteği verilen bu sosyal yardım programı 1 yıl boyunca devam edecek. Bu 1 yıl içerisinde her ay ödeme alacak olan vatandaşlar 450 TL, 550 TL ve 600 TL gibi değişen tutarlarda aylık ödeme alacaklar. Ayda 600 TL sosyal yardım almasına karar verilen bir haneye toplamda 7.200 TL nakit ödemesi yapılıyor.

KİMLER ALABİLİR?

Aile Destek Programı kapsamında vatandaşlara sağlanan imkan olan nakit sosyal yardımlardan kimlerin yararlanabilecekleri merak ediliyor. Aile Bakanlığı bu sosyal yardımda bir gelir şartı arıyor. Buna göre hane içinde ortalama kişi başı gelirin 1.883 TL’den az olması gerekiyor. Bu gelir şartını karşılayanlara kademeli olarak belirlenen miktarlarda nakit ödeme yapılıyor. 1.800 TL ortalama kişi başı hane geliri olanlara 450 TL ödenirken bu rakam 1.500 TL’ye düşünce ödenen sosyal yardım da 600 TL’ye çıkabiliyor.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı kapsamında ödenen sosyal yardımdan yararlanmak isteyenler başvuru işlemlerini merak ediyorlar. Vatandaşlar bu başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Ayrıca Aile Bakanlığı’nın il ve ilçelerdeki birimlerine giderek de bu sosyal yardım için başvuru yapılabiliyor.