Aile Bakanlığı hesaplara 3.708 TL yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ödenen SED yardımına yüzde 30 zam uygulandı. Yüzde 30 zamlı SED ödemelerinin hesaplara yattığı bildirildi.
Aile Bakanlığı hesaplara 3.708 TL yatırdı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli nakit destekleri veriyor. Bu nakit desteklerinden yararlanmak isteyenler başvuru yaparak bütçelerine destek sağlayabiliyorlar. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardım programlarından birisi de Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) olarak ihtiyaç sahiplerine ödeniyor. Bu sosyal yardımdan yararlanan vatandaşlar her ay belirli miktardaki ödemeyi nakit olarak alabiliyorlar.

SED YÜZDE 30 ZAMLANDI!

Aile Bakanlığı’nın en çok kullanılan sosyal yardım programlarından olan SED için zam açıklaması yapıldı. Aile Bakanlığı’nın sosyal yardımları her yıl iki defa zamlanıyor. Bu zam yapılırken de memur maaşlarına yapılan zam dikkate alınıyor. Memur maaş katsayısı oranında sosyal yardımlarda artış gerçekleştiriliyor. Bakanlık SED ödemelerine de aynı şekilde güncelleme yaptı. Buna göre SED ödemelerinin aylık tutarı 3.708 TL’ye yükseldi.

ÖDEMELER HESAPLARA YATTI!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık SED ödemelerine ilişkin bir açıklama yaparak, “SED ödemelerini gerçekleştirdik. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları için toplamda 434 milyon 39 bin lira ödeme yapıldı. SED ödemelerinden 160 bine yakın çocuğumuz yararlanıyor. Onların bakımlarının daha iyi yapılabilmesi için devletimiz imkanlarını seferber etmiştir.” dedi.

KİMLER SED ÖDEMESİ ALABİLİR?

SED ödemesi yapılan vatandaşların hangi şartlara sahip olması gerektiği merak ediliyor. Buna göre haklarında bakım tedbiri kararı alınıp sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklenmeleri halinde ailesi ve yakınları yanına verilebilecek çocuklar için SED ödemesi yapılabiliyor. Desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç hale düşecek olan çocuklara ise bakım tedbiri alınmaksızın SED ödemesi yapılabiliyor. Ayrıca bakım tedbiri kararı alınan ama yaş sınırlarını tamamladıkları için sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu ailelerin yanlarından ayrılan çocuklar da SED ödemelerinden yararlandırılıyorlar.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu yapmak isteyenler bu başvuru nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Bu başvurular Aile Bakanlığı’nın il müdürlüklerinden veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerinden şahsen yapılabiliyor. Ayrıca e-devlet üzerinden de başvuru işlemi gerçekleştirilebiliyor. Gerektiğinde başvuranlardan sağlık raporu, öğrenci belgesi, meslek kurslarına başvuru yapıldığını gösterir belge talep edilebiliyor.