Aile Destek Paketi ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak 2022?

İhtiyaç sahibi hanelere 12 ay boyunca verileceği duyurulan Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. 2022 Aile Destek Paketi ödemeleri ne zaman yatacak, e-Devlet başvuru nasıl yapılır? Haberimizde.
Aile Destek Paketi ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak 2022?

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelere destek paketi programları kapsamında yardım etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından duyurulan Aile Destek Paketi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını ve henüz başvuru yapmamış olanlar da e-Devlet üzerinden nasıl başvuru yapılacağını araştırıyor.

AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere ödemeler önümüzdeki günlerde başlayacak. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşların, başvuru durumlarını e-Devlet üzerinden sorgulamaları gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerine ilişkin ödeme takviminin açıklanması bekleniyor.

AİLE DESTEK PAKETİ E-DEVLET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Paketi ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak 2022?

27 Haziran 2022 tarihinden itibaren başlayan Aile Destek Paketi başvuruları, e-Devlet üzerinden online olarak yapılıyor. e-Devlet şifresi olmayan ihtiyaç sahipleri ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvurularını tamamlayabiliyorlar.

Aile Destek Paketi kapsamında yapılacak ödemelerden ihtiyaç sahibi tüm haneler yararlanabilecek. Sosyal yardım alan ailelere de destek ödemesi yapılacak. Hiçbir sosyal yardım almamış olan ihtiyaç sahiplerine de ödeme yapılacak. Destek ödemeleri 12 ay boyunca düzenli olarak devam edecek. Hane başına gelir durumuna göre 450 TL ile 600 TL arasında, yıllık da 5.400 TL ile 7.200 TL arasında destek ödemesi yapılacak.

Aile Destek Paketi ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak 2022?

İLK KEZ VEFAT YARDIMI UYGULAMASI BAŞLATILDI

Sosyal yardım alan kişilere yönelik bu sene ilk defa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vefat yardımı yapılacak. 15 Nisan 2022 ve sonrasında vefat eden kişilerin yakınlarına 750 TL ödeme yapılacak. Vefat yardımı ödemeleri başvuru yapıldıktan sonra 1 ay içerisinde yapılıyor. Vatandaşlar Ölüm Belgesi ile şahsen başvuru yapabiliyor.