AK Parti'den 2. toplantı öncesi son dakika asgari ücret zammı açıklaması yapıldı nihai noktaya gelindi

Yarın gerçekleştirilecek olan asgari ücret tespit komisyonu 2. toplantısı öncesi AK Parti cephesinden son dakika yeni asgari ücrete zam açıklaması yapıldı.
AK Parti'den 2. toplantı öncesi son dakika asgari ücret zammı açıklaması yapıldı nihai noktaya gelindi

7 milyon çalışanın kaderini çizecek olan asgari ücrete zam pazarlığı tüm hızı ile devam ederken konu hakkında AK Parti cephesinden yeni bir son dakika açıklaması daha yapıldı. Çalışma Bakanlığı, işçi sendikası ve işveren sendikası tarafından yarın pazarlığın 2. toplantısı için geri sayım sürerken yapılan açıklama büyük heyecan yarattı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında gözler 2. tura çevrilirken bu toplantıda hem işçi sendikası hem de işveren sendikasının elindeki kartları açarak net bir rakam vermesi bekleniyordu. Rakamların açıklanmasının ardından taraflar 3. kez toplantı masasına oturacak ve öne sürülen rakamlar üzerinden ortak bir uzlaşıya varılmasına çalışılacak. 

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA EYT VE ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI! 

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT ve asgari ücrete zam konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş nihai noktaya geldiklerini belirtti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası üzerinde çalışmaların sona erdiğini belirten Numan Kurtulmuş teknik sorunlar yaşadıklarını ancak çalışmaların son nokta taşındığını belirterek "EYT popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz." dedi.  

Asgari ücrete zam konusunda da açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir kere daha çalışanları enflasyona ezdirmeyeceklerini belirterek enflasyon üzerinde artış sinyali vermiş oldu. Asgari ücrete 2023 zam beklentisi ise yüzde 50 olarak şekillenirken asgari ücretin kamu oyunda en düşük 8 bin TL olması beklentisi ağırlık kazanmıştı.