AK Parti'den asgari ücret zammı ve dolar kuru açıklamaları! Asgari ücret kaç TL olacak?

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret zammı ile alakalı olarak çarpıcı bir değerlendirme yaptı. Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak?
AK Parti'den asgari ücret zammı ve dolar kuru açıklamaları! Asgari ücret kaç TL olacak?

Türkiye’de yeniden gündem asgari ücret zammı olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücrete yılbaşında ciddi bi,r zam yapılacağını açıklamasının ardından AK Parti’den asgari ücret zammı açıklamaları arka arkaya gelmeye başladı. Son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş asgari ücret zammı ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK

Ekonomi ile alakalı olarak değerlendirmelerde bulunan Numan Kurtulmuş, “Pandemi ile beraber dünya ekonomisinde bugüne kadar görülmemiş bazı gelişmeler yaşanmaya başlandı. Türkiye bu süreci çok hassas ve dengeli, bir şekilde yönetmeyi başardı. Üretim kabiliyetimiz arttı. Fabrikaları çalışan Türkiye kazanmaya da devam edecek. Türkiye bu şekilde ihracatını sürekli yükselten bir ülke haline geldi. Öyle görünüyor ki 2022 sonunda yüzde 7,5 seviyelerinde bir büyüme ortalaması yakalanmış olacak.” dedi.

Büyümenin tek başına bir anlam ifade edemeyeceğini söyleyen Numan Kurtulmuş, “Ekonomimiz büyüyor ama bunu vatandaşımıza da yansıtmamız gerekiyor. Bu konuda da yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Vatandaşımızın alım gücünün artırılabilmesi için eldeki tüm imkanlar seferber ediliyor. Cumhurbaşkanımız da yıl sonunu işaret ederek yeni tedbirlerin alınacağını duyurdu.” ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU AÇIKLAMASI

Dolar kuru ile alakalı olarak da değerlendirme yapan Numan Kurtulmuş, “Dolarizasyon bizim değil tüm dünyanın sorunu haline geldi. Türkiye ekonomisi açısından dolar kurunun değerlenmesi dışsal bir faktördür. Türkiye’de çok yüksek bir dolarizasyon var. Bunun önleyebilmek için bu doğrultuda politikalar üretilmesi şart. Biz de buna gayret gösteriyoruz.” şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak bir değerlendirme yapan Numan Kurtulmuş, “Asgari ücrete zammın nasıl yapıldığını artık herkes biliyor. Yıl sonuna doğru ilgili kurul toplanacaktır. Bütün fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak bir miktar belirlenir. Ancak şimdiden şunu söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanımız asgari ücret zammını açıkladığı zaman herkes ‘bu doğru oldu’ yorumu yapacaktır. Asgari ücret zammı herkesi tatmin edecektir. Önemli derecede asgari ücret zammı yapılacaktır.” dedi.

Asgari ücrete ne kadar zam yapılacağına dair yorumda bulunan Numan Kurtulmuş, “Geçtiğimiz sene asgari ücrete memur maaşlarına yapılan zamma yakın bir zam yapıldı. Bu yıl da o seviyede olacağını düşünüyorum. Her iki taraf da bu zamdan memnun kalacaktır. Memur, emekli, işçi kim varsa gelirleri enflasyon karşısında avantaja geçecek şekilde artacaktır.” ifadelerini kullandı.