AK Parti'den borcu olan milyonlara yapılandırma müjdesi! Borç yapılandırması kanun teklifi TBMM'de

AK parti tarafından hazırlanan borç yapılandırma ve vergi affı kanun teklifi için meclisin beklenen yapılandırma mesaisi başlıyor. Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündeme geliyor!
AK Parti'den borcu olan milyonlara yapılandırma müjdesi! Borç yapılandırması kanun teklifi TBMM'de

AK Parti'den borcu olan milyonlara yapılandırma müjdesi! Borç yapılandırması kanun teklifi TBMM'de - Milyonlarca kişinin yararlanmasının beklendiği Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi beklendiği üzere meclis gündemine geliyor. 

6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan Kahramanmaraş depremi Türkiye tarihine asrın felaketi olarak geçmiş ve 11 ilde 45 binden fazla vatandaşımız uykularında yakalandıkları depremde yıkılan evlerinin enkazı altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan büyük felaketin ardından 11 ilimizde büyük bir yıkım yaşanırken ne yazık ki yaşanan felaket nedeni ile mecliste çalışmalarına ara vermek zorunda kalmış, beklenen kanun tekliflerinde gecikme yaşanmıştı. 

VERGİ AFFI, BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ NE ZAMAN MECLİSE GELECEK?

Deprem nedeni ile çalışmalarına zorunlu olarak ara veren mecliste çalışmalar büyük bir hızla başlarken öncelik milyonlarca kişinin beklemiş olduğu Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası teklifine verilmişti. Meclise sunulan kanun teklifi büyük bir hızla geçirilirken kanun teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanmış ve Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Kanun teklifinin onaylanmasının ardından gözler vergi affı ve borç yapılandırma paketini kapsayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi paketine çevrilmişti. 7 Mart 2023 Salı günü meclisin başlayacağı yeni haftalık mesaisinde önceliğin bu sefer beklenen borç yapılandırma paketine verileceği ifade edildi. 

BORCU OLANLARA MÜJDE! 48 AY TAKSİTLE BORÇ YAPILANDIRMA PAKETİ MECLİSE GELİYOR 

Kapsamı ile Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi olarak tarihe geçecek olan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin bu hafta meclise geleceği ifade edildi. Paket onaylandığı anda vergi borçları, SGK, il özel idaresi ve belediyelere olan borçları yapılandırılacak. 

14 milyon kişinin yararlanması beklenen kanun teklifi ile 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine ilişkin kamuya ilişkin borçları yapılandırılacak. Yine ehliyet affı olarak anılan düzenleme de bu pakete eklenecek.