AK Parti'den EYT açıklaması, tarih belli oldu!

EYT düzenlemesi ile alakalı olarak AK Parti’den bir son dakika açıklaması yapıldı. Buna göre EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı’na ne zaman sunulacağı belli oldu.
AK Parti'den EYT açıklaması, tarih belli oldu!

Milyonlarca vatandaş çok uzun bir süredir EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı’na ne zaman sunulacağına dair meraklı bir bekleyiş içerisindeydiler. Aylardır Türkiye’nin en önemli gündem maddesi olan EYT düzenlemesi için son aşamaya geçiliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırladığı EYT düzenlemesi TBMM’de AK Parti grubu tarafından kanun teklifine dönüştürüldü. Milletvekillerinin imzasına açılan EYT düzenlemesinin ne zaman TBMM Başkanlığı’na sunulacağı ise bugün belli oldu.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA!

AK Parti’den EYT düzenlemesine dair çok önemli bir açıklama yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu bir açıklamada bulunarak, “İnşallah EYT ile alakalı teklifimizi Pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunacağız. Bu konuda Pazartesi günü saat 11:00’da bir basın toplantısı yapacağız. Bu basın toplantısında EYT düzenlemesinin neleri kapsadığını, içeriğinin ne olduğunu çok detaylı bir şekilde kamuoyuna duyuracağız.” dedi.

5 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

EYT düzenlemesi ile alakalı süreç aileleri hariç 5 milyon kişiyi ilgilendiriyor. Bu düzenleme yasalaştığı anda yaklaşık 2,5 milyon vatandaş emeklilik hakkı kazanacak. 2 yıl içerisinde de 2 milyon vatandaşın daha emekli olma hakkı elde edeceği tahmin ediliyor. Bundan dolayı EYT düzenlemesine dair süreç çok yakından takip ediliyor. AK Parti’den gelen bu net açıklama EYT’lileri heyecanlandırdı.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

30 Ocak 2023 Pazartesi günü EYT ile alakalı kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Ardından yasama süreci resmen başlamış olacak. TBMM Başkanlığı önce bu teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edecek. Komisyonda görüşülmeye başlanacak olan EYT teklifi komisyon üyesi milletvekillerinin oyları ile kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu’na gelecek. Hem iktidar hem de muhalefet tarafından desteklenecek olan bu kanun teklifinin çok kısa bir süre içerisinde yasalaşması gerçekleşecek. Şubat ayında ise EYT’liler emeklilik başvurularını yapıp 1 Mart’tan itibaren de emekli maaşlarını almaya hak kazanacaklar.