AK Parti'den EYT için yeni açıklama!

EYT düzenlemesine dair artık tüm gözler TBMM'de Ak Parti grubuna çevrildi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu EYT düzenlemesine dair yeni bir açıklama yaptı.
AK Parti'den EYT için yeni açıklama!

EYT düzenlemesinde son durum en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna dair her gün çok sayıda sorgulama yapılırken kanun teklifinin TBMM Başkanlığına verilmeyişi rahatsızlığa neden oluyor. EYT'de son süreç hakkında AK Parti'den yeni bir açıklama yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu bir açıklama yaparak EYT düzenlemesine ilişkin bilgilendirme yaptı. 

EYT ŞUBAT'TA YASALAŞACAK!

EYT'nin TBMM'de ne zaman yasalaşacağına dair bilgi veren Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, "EYT düzenlemesini gündemimize aldık. Kimsenin merak etmesine gerek yok. 5 adım atılması gerekiyordu 4 tanesini tamamladık. Şimdi EYT düzenlemesine dair kanun teklifini TBMM Başkanlığı'na verme aşamasına geldik. Şubat ayında EYT düzenlemesi yasalaşacaktır. Buna dair kanun teklifi yasalaştıktan sonra da EYT'li vatandaşlarımız ilk emekli maaşlarını Mart ayında alacaklar." dedi.

EYT'LİLERİN PLANLAMALARI SUYA DÜŞTÜ!

EYT'liler için sürekli ertelenen bir takvim açıklanmasının faturası oldukça ağır oluyor. Önce Kasım ayında EYT'nin yasalaşacağı açıklanmıştı. Sonra Aralık ayına, Ocak ayına ve şimdi de Şubat ayına kadar süreç sarkıtıldı. Bu sırada EYT düzenlemesinden yararlanabilmek için borçlanma yapan çok sayıda EYT'li vatandaş kredi çekerek borçlanma tutarlarını ödediler. Emekli maaşına bağlanacakları için kredi taksitlerini ödeyebileceklerini düşünen bu EYT'liler en az 3 aylık bir kayıpla karşı karşıya kaldılar. 

KAYIPLAR TELAFİ EDİLECEK Mİ?

EYT'lilerin bu ertelemeden dolayı oluşan kayıplarının telafi edilmesi gerektiğine yönelik talepler son günlerde yükselmeye başladı. TBMM'de EYT düzenlemesi yapılırken Ocak ayından itibaren emekli maaşı bağlanacak şekilde kanuna ek madde eklenmesi isteniyor. Bu yapılırsa EYT'liler emekli olmak için Şubat ayında başvuru yaptıklarında Mart ayında Ocak ve Şubat ayına dair iki maaş birden alabilecekler.