AK Parti'den EYT ve asgari ücret zammı açıklaması geldi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret ve EYT ile alakalı açıklamalarda bulundu.
AK Parti'den EYT ve asgari ücret zammı açıklaması geldi!

Türkiye’de en çok konuşulan konulardan olan asgari ücret zammı ve EYT meselesine AK Parti’den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı televizyon programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik’in özellikle asgari ücret zammı ile EYT düzenlemesine dair açıklamaları dikkat çekti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI DEĞERLENDİRMESİ

Asgari ücrete yapılacak 2023 zammına dair bir değerlendirme yapan Ömer Çelik, “Vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldıkları sorunlara dair onları ezdirmeyecek güncellemeler uygun zamanda ve uygun bir rakamla yapılıyor. Asgari ücrete yapılan olan yeni zam da herkesin memnun olacağı bir rakam olacaktır. İhtiyaç duyulduğu anda zaten tekrar müdahaleler yapılıyor. Bunu Temmuz ayında gördük.” dedi.

Asgari ücret zammına dair bağlayıcı bir söz söylemesinin doğru olmayacağını söyleyen Ömer Çelik, “Asgari ücret zammı esasında sürekli olarak yapılan bir çalışmadır. Kabinenin sorumluluğunda olan bu konuda benim bağlayıcı bir ifade kullanmam doğru olmaz. Bu siyaseten de kurumsal olarak da yakışık almaz. Bizim hassasiyetimiz belli. Vatandaşlarımızın kazanımları korunacak, enflasyon karşısında ezdirilmeyecekler.” ifadelerini kullandı.

EYT'DE SON DURUM!

EYT düzenlemesi hakkında da konuşan Ömer Çelik, “EYT düzenlemesinde artık son aşamaya geçildi diyebiliriz. Çok iyi bir şekilde çalışma yapıldı. Yıllar içerisinde birike birike çoğalan bir sorun bu. Bu sorunun ana kaynağı da biz değiliz. Bizden önce yapılan bir yasal düzenlemenin sonucudur. EYT’li vatandaşlarımızın bazı talepleri var. Yıllar içerisinde bazı sıkıntılar çekilmiş ve bu sorunun çözümünü bekliyorlar. Bunun optimum noktasının bulunması için çalışılması gerekiyor. Sonuç olarak hükümetimiz bunu gündeme almıştır. Cumhurbaşkanımız EYT konusunda bir çözüm iradesi ortaya koymuştur. Çalışma Bakanlığı da bir çalışma yürütmüş ve bunun da sonuna gelinmiştir.” şeklinde konuştu.